4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

DTP'liler mitingde gazeteci dövdü

Adana'da DTP'nin Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki mitingini takip eden Show TV ekibi bir grup partili tarafından darp edilerek yaralandı.

Alınan bilgiye göre, DTP tarafından Dağlıoğlu Mahallesi'nde gerçekleştirilen ve partinin Eş Başkanı Mardin Milletvekili Emine Ayna'nın katıldığı mitingi haber amaçlı olarak izlemek isteyen Show TV Muhabirleri Ediz Alıç ve Rengin Gültekin ile Kameraman Kadir Puslu, partili oldukları belirtilen kişiler tarafından darp edildi.

Kameraları kırılan Alıç, Gültekin ve Puslu, hastanedeki tedavilerinin ardından Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alıp Dağlıoğlu Polis Merkezi'ne giderek saldırganlardan şikayetçi oldu.

Bu arada, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:  "Basın mensuplarına yönelik şiddet uygulayan gözü dönmüş insanların, halkın haber alma özgürlüğüne yönelik bu şiddet olayını Çukurova Gazeteciler Cemiyeti olarak şiddetle kınıyoruz. DTP'nin Genel Merkez ve Adana İl Örgütü'ne mensup parti yöneticilerinin de onaylamayacaklarını umduğumuz bu çirkin saldırıyı bir kez daha kınadığımızı belirterek, meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Saldırganların belirlenmesi ve gerekli hukuki sürecin başlatılması noktasında DTP'nin parti yöneticilerinin de emniyet güçlerine yardımcı olmasını beklediğimizi kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 17:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?