2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

DTP'liler serbest bırakıldı

Adana'da, Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında 2 belediye başkanın da bulunduğu 59 kişi, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre Adana Emniyet Müdürlüğü'nün, Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan DTP'li Yakapınar Belde Belediye Başkan Vekili Burhan A., Küçük Dikili Belediye Başkanı Leyla G., DTP Adana İl Başkanı Zeki K. ile bazı ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 59 kişi dün yapılan tahkikatın ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilmişti. "Terör örgütü PKK'nın propagandası ile örgüte yardım ve yataklık yapmak'' iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye çıkarılan zanlıların yargılanması 14 saat sürdü. Duruşma sonunda zanlıların yargılandıkları davadan serbest bırakılmalarına karar verildi.

Adliye binasından saat 03.00 sıralarında çıkan DTP'lileri dışarıda bekleyen yakınları ve partililer karşıladı. Bu sırada slogan atan küçük bir grup, polisin uyarısıyla karşılaştı. Adliye binası çevresinde de çok sayıda polis ekibi geniş güvenlik önlemleri aldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 10:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?