4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

DTP'liler yol kapattı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Adana İl Başkanlığı yaklaşık 4 gün önce başlayan ve bugün de 4 ilde devam eden gözaltıları protesto etmek için Cemal Gürsel Caddesi'ni kısa süreli trafiğe kapattıktan sonra 5 dakika oturma eylemi yaptı.

DTP Adana İl Başkanlığı, il binası önünde yağmurlu havaya rağmen yaklaşık 4 gün önce 13 ilde yapılan operasyonda DTP'li yöneticilerin gözaltına alınmasını ve bugün Ankara, İzmir, İstanbul ve Batman'da DTP il binalarında arama yapıldıktan sonra yöneticilerin gözaltına alınmasını protesto etti.

Partililer Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde toplandıktan sonra caddeyi biranda trafiğe kapattı. Caddenin trafiğe kapanmasıyla birlikte yoldan geçen araçlar yığılmaya başladı. Bunun üzerine polis Çevik Kuvvet ekiplerini çağırdı. Sivil polisler ise DTP'li yöneticileri yolu açmaları konusunda uyardı. Bu sayede kısa süreli yol kapama eylemi sona erdi.

Yol kapama eyleminden sonra DTP Adana İl yöneticisi Ahmet Kılıç, gözaltına alınan partililerin biran önce serbest bırakılması talebinde bulundu.
Kılıç'ın konuşmasının ardından partililer caddede 5 dakika oturma eylemi yaptı. Bu arada trafik cadde de tek şeritten işledi. Oturma eylemi bittikten sonra partililer olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu arada DTP Adana Gençlik Meclisi Üyesi Önder Akar'ın Mardin'e gezmeye gittiği sırada son yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alındığı, Adana'daki evinde de polis tarafından arama yapıldığı öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 16:57:54
Güncelleme :17 Nisan 2009 Cuma 17:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?