3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

DTP'lilerden gözaltı protestosu!

Adana'da bir terörist cenazesine katılarak örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla aralarında Küçükdikili ve Yakapınar belde belediye başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 32 kişinin gözaltına alınması, DTP'liler tarafından protesto edildi.

DTP İl Başkanlığı'nın altındaki iş yerine, basın açıklaması sırasında Türk bayrağı asıldı.17 Nisan'da Tunceli'nin Nazimiye ilçesi kırsalında çıkan çatışmada öldürülen terör örgütü mensubu Fuat Turgay'ın Gülbahçesi Mahallesi'ndeki cenaze törenine katılarak örgüt propagandası yaptıkları gerekçesiyle aralarında Küçükdikili Belediye Başkanı Leyla Güven ile Yakapınar Belediye Başkanı Burhan Aras'ın da bulunduğu yaklaşık 32 kişinin gözaltına alınması, DTP İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla protesto edildi.

Parti binası önünde toplanan kalabalık çeşitli sloganlar atarken, basın açıklaması sırasında DTP İl Başkanlığı'nın alt katında bulunan iş yerine Türk bayrağı asıldı.

DTP İl Başkan Yardımcısı'nın basın açıklamasını okumasının ardından bir konuşma yapan Batman Milletvekili Ayla Akad, bir kez daha antidemokratik uygulamaları protesto etmek amacıyla toplandıklarını belirterek, Türkiye'nin halkın oylarıyla seçilerek Meclis'te grup kurmuş partiler hakkında açılan kapatma davalarıyla bir demokrasi sınavı verdiğini söyledi. "Çözüm birbirini dinlemek, birbirini anlamak" diyen Akad, "Halkın seçtiklerine uzanan eller, baskı ve şiddet, bu ülkenin vatandaşlarını küstürür, incitir" diye konuştu.

Akad, konuşmasının sonunda, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi. Daha sonra grup, slogan atarak adliye binasına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında çevik kuvvet grubun çevresinde ve adliye önünde yoğun güvenlik önlemi aldı.
Bu arada, öldürülen teröristin yakınları da adliye önüne geldi. Terörist yakınları, adliye karşısında bekleyen grup tarafından alkışlarla karşılandı.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 15:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?