4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

DTP'nin Büyükşehir adayı Rişvanoğlu

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Adana Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe Seyhan ve Yüreğir ile Ceyhan ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

DTP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Cezmi Altıntaş, DTP il binasında düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Adana'da Sosyalist Emek Hareketi, Sosyal Feministler, Devrimci İşçi Partisi, Toplumsal Özgürlük Platformu, Sosyalist Demokrasi Partisi ile işbirliği içerisine girerek ortak aday gösterdiklerini söyledi.

Altıntaş, hükümet tarafından Adana'nın merkez ilçe sayısının 3'ten 5'e çıkartılmasıyla birlikte merkez ilçe Seyhan ve Yüreğir'de DTP olarak kazanma şanslarının daha da arttığını ileri sürdü.

Altıntaş, bazı parti ve platformların desteğiyle Adana Büyükşehir Belediyesi adayı olarak Avukat Şiyar Rişvanoğlu'nu, merkez ilçe Seyhan'da Musafa Avcı'yı, Yüreğir'de ise DTP İl Başkanı Mehmet Zeki Karataş'ta karar kıldıklarını kaydetti.
Altıntaş, yeni oluşan Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde aday arayışlarının devam ettiğini, Ceyhan'da da Seyfettin Aydemir ile seçime gideceklerini belirtti.

DTP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Şiyar Rişvanoğlu, DTP'nin adayı olduğu için sadece Kürt halkının hakkını savunmayacağını, ezilen işçi ve emekçi kesiminde haklarını savunacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 23:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?