4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

DTP'nin feminist adayına tam destek

Adana'da, Sosyalist Feminist Kolektif Grubu, DTP'nin feminist belediye başkan adayı Aysel Kılıç'a destek verdi.

Adana Sosyalist Feminist Kolektif Grubu, Sanatçılar Parkı'nda basın açıklaması yaparak DTP'nin Çukurova Belediye Başkan Adayı Aysel Kılıç'ı desteklerini açıkladı.

Grup adına konuşan Songül Yıldız Alkan, "Çukurova'ya Feminist sözümüz var" sloganıyla yola çıktıklarını feminist bir belediye başkanı ve feminist bir yerel yönetim istediklerini belirterek, "Belediyelerde biz kadınlar hep göz ardı edildik. Erkek şiddeti hayatımızı olumsuz etkiliyor. Her gün onlarca kadın; kocası, sevgilisi, babası ya da ağabeyi tarafından öldürülüyor. Ancak kadınların can güvenliğini sağlayacak, onları şiddetsiz bir yaşama hazırlayacak yeteri kadar kadın sığınakları hala açılmıyor. Hala kreş ve yaşlı bakım merkezleri yok" dedi.

Sokaklarında günün her saati gezilen, taciz, tecavüz, can güvenliği endişesi taşımadığı, erkek şiddetine uğramadığı, evdeki şiddetten kurtulmak için sığınağa gidebildiği bir Adana istediklerini anlatan Alkan, "Bu seçimlerde böyle bir hayalimizi gerçekleştirmek için, sosyalist, feminist kolektif üyesi DTP adayı Aysel Kılıç'ı destekliyoruz. Feminist aday sadece kadınlardan değil, işçilerden, Kürtlerden, eşcinsellerden, emekçilerden, etnik/dinsel, kimliği yüzünden dışlananlardan, sakatlardan yana bir kent oluşturacak" diye konuştu.

DTP Çukurova Belediye Başkan Adayı Aysel Kılıç ise yaptığı konuşmada, kadınların ezilenlerin, işsizlerin ve emekçilerin kurtuluşunun tek başına olmadığı düşüncesiyle aday olduğunu ifade ederek, "feminist" bir aday olduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 16:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?