5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Düğün değil eylem var

Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelirler Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 40 bine yakın personeli ilgilendiren ’Gelir İdaresinin Yeniden Yapılandırılması Kanun Tasarısı’nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na yeniden gönderilmesi Adana’da iş bırakma eylemiyle protesto edildi.

Yüreğir Vergi Dairesi önünde toplanan Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Büro-Sen Adana Şube üyesi memurlar iş bıraktı, davul-zurna eşliğinde kadın-erkek omuz omuza halaylar çekerek IMF ve hükümet aleyhine sloganlar attı. "Hükümet bu yasayı al başına çal" ve "IMF defol bu memleket bizim" şeklinde sloğanlar atıp, alkış tutarak protesto gösterilerini sürdüren memurlar öğle vaktine kadar çalışmadı, öğleden sonra da pasif çalıştı.

Türk-Büro Sen Adana Şube Başkanı Turhan Topalhan, Türkiye genelinde 40 bin kamu personelini ilgilendiren Gelir İdaresinin Yeniden Yapılandırılması Yasası’nın uygulamaya başlanması halinde ihtiyaç fazlası görülen 15 bin personelin havuza atılarak ilgisiz yerlere sürüleceğini öne sürdü.

Adana’da da halen Defterdarlık bünyesinde bin 800 personel bulunduğunu bunun bin 300’ünün Gelirler Bölge Müdürlüğü kadrosunda yer aldığına işaret eden Topalhan, "Yapmış olduğumuz eylem ve etkinlikler sonucu Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen yasa tasarısının bir alt komisyona gönderilmesi sağlanmış ve bu gelişmeye paralel bazı beklentiler de hasıl olmuştur. Bu süreçte, sendikamız bütün yetkililere ve komisyon üyelerine, bu tasarının mevcut haliyle kabul edilemeyeceğini, tasarıyla çalışanların motivasyonunun olumsuz etkileneceğini ve dolayısıyla gelir toplanmasnıda çalışanların katkısının yeterince olamayacağını defalarca ilettik. Ancak, Maliye Bakanlığı yetkilileri ve siyasi irade temsilcileri bütün bu çaba ve gayretlerimize kulak tıkayarak yasak savar bir anlayışla bir iki rötüş yapıp, tasarıyı Plan ve Bütçe Komisyonu’na yeniden göndermiştir. Bu haliyle tasarıyı kabul etmemiz mümkün değildir. Maliye Bakanını ve Gelirler Genel Müdürü’nü istifaya davet ediyoruz" dedi.

Topalhan, 6 - 7 Nisan 2005 günleri örgütlü bulunan Türk Büro Sen, BES ve Büro Memur Sen olarak hizmet ve üretimden gelen gücü kullanarak iş bırakma, iş yavaşlatma ve iş yeri terk etmeme eylemleri yapacaklarını da duyurdu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 16:40:13
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 17:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?