2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Düğün magandasına 25 yıl hapis

ADANA’da düğünde havaya ateş etmek için kendisine tabanca getirilmemesine sinirlenip damadın amcası 26 yaşındaki Tayfun Coşkun’u bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 23 yaşındaki Cebrail Bodur, 25 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Akdeniz Mahallesi’nde Samet Coşkun’un 15 Kasım 2005’teki düğününe giden aile yakınları davulcu Cebrail Bodur, iddiaya göre, halay çektikten sonra havaya ateş etmek için 22 yaşındaki Reşit Elma’dan kurusıkı tabanca istedi. Elma’nın tabanca bulamayacağını söylemesi üzerine Bodur, “Tabanca bulamazsan bu bıçağı sana sokarım” diye tehdit etti. Bodur, bu sırada araya girip, “Düğün yerinde ayıp oluyor” diyerek tartışmayı yatıştırmak isteyen damadın amcası Tayfun Coşkun’u sırtından bıçaklayıp öldürdü. Tutuklanan Bodur, yaklaşık 2.5 yıldır tutuklu yargılandığı Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı.

Ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Bodur, iddiaların aksine düğünde ateş edilmemesini istediğini öne sürdü. Coşkun Ailesi’nin yanında büyüdüğünü, ailece düğüne gittiklerini belirten 3 çocuk babası Bodur, “Akrabam olan kadınlar düğünde halay çekerken yanlarında havaya ateş edildi. Ben de düğün sahiplerinden Ahmet Coşkun’un yanına gidip bayanların başında ateş edilmemesini istedim. Ahmet beni kenara çekip ‘Seni ne ilgilendirir?’ dedikten sonra oğlu Serkan ve yeğeni Hamit ile birlikte beni dövdüler. Masa üzerinde gördüğüm bıçağı aldım. Çünkü Serkan’ın elinde silah vardı. O sırada Tayfun gelip bana tekme vurdu. Birlikte yere düştük. Bıçağın ucu kanlıydı. Etraftakiler üzerime gelince kaçtım. Daha sonra polis beni yakaladı. Çok üzgün ve pişmanım. Benim çocukluğum ölen Tayfun’un ailesinin yanında geçmiştir. Hiç bir husumetimiz de yoktur” dedi.

Mahkeme heyeti Bodur’u, Tayfun Coşkun’u öldürmekten önce ömür boyu hapse mahkum etti, duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 25 yıla indirdi. Reşit Elma’yı tabanca bulması konusunda tehdit ettiği iddiasıyla da 1 yıl 8 ay hapis cezası alan Bodur, karar için mahkeme heyetine teşekkür etti.

DHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 18:22:42
Güncelleme :18 Haziran 2008 Çarşamba 18:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?