4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Düğünlerde silah yasaklanıyor

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, düğünlerde silah sıkılmasının ilk çağlardan kalma bir alışkanlık olduğunu, Adana gibi gelişmiş bir ile bu görüntülerin yakışmadığını, bunun önlenmesi için çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Kesmez, emniyet müdürlüğü tarafından düzenlenen "Huzur" toplantılarının sonuncusunda merkez ilçe Sarıçam'da bulunan muhtarlarla Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi'nde bir araya geldi.

Kesmez, burada yaptığı konuşmada muhtarların mahallelerinde oturan herkesi birebir tanımaları gerektiğini belirterek, "Eğer birisi ekmek bekliyorsa, ama onu gidip bulamıyorsak siz muhtarlar suçlusunuz, benim amirlerim suçlu, ben suçluyum" dedi.

2 ay önce atandığı Adana'da mahalle muhtarlarıyla düzenlediği "Huzur" toplantılarıyla Adana'yı ve muhtarları tanıma imkanı bulduğunu belirten Kesmez, muhtarları, vatandaşlarla birebir ilgilenmeleri konusunda uyardı.
Muhtarların sorunlarını da dinleyen Kesmez, "Mahallemizde hangi evde kim oturuyor, ne iş yapıyor bilmemiz lazım. Siz mahallenizde Cumhurbaşkanı, Başbakan, Vali'nin temsilcisisiniz. İnsanların sorunlarına çözüm bulmalıyız. Biz bunun için varız. Bazı insanlar yardıma kendileri ulaşıyor. Biz, ulaşmayana ulaşmamız lazım. Eğer birisi ekmek bekliyorsa, onu gidip bulamıyorsak siz muhtarlar olarak suçlusunuz, benim amirlerim suçlu, ben suçluyum. Devletimiz, onlara yardımcı olsun diye bizi görevlendiriyor. Hiçbir mazeretimiz yok. Temel görevimiz, yakını olmayan, evladı olup bakmayan, rahatsız olan kimselerin kapısını çalacağız. Siz yapabildiklerinizi yapacaksınız, yapamadıklarınızı hep birlikte yapacağız" dedi.

Kesmez, daha sonra muhtarların sorunlarını dinledi. Kesmez, bir muhtarın düğünlerde aşırı derecede silah sıkılmasından şikayetçi olduğunu belirtmesi ve buna emniyetin bir önlem alması gerektiğini söylemesi üzerine "Düğünlerde silah sıkmak bir ilk çağ geleneğidir. Adana gibi bir gelişmiş ilde bu görüntülerin olması bizi üzüyor. Adana'ya bu görüntüler yakışmıyor. Bunun önüne geçmek için arkadaşlarımız zaten üzerine düşeni yapıyor. Ama düğünlerde silah sıkılmaması için çalışmalara hız vereceğiz" diye yanıt verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 11:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?