30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Dünya Erezyon tehlikesiyle karşı karşıya

Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı (TEMA) Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, tüm dünyada hızla devam eden erozyonun önlem alınmadığı takdirde, 2025 yılında 6 milyar insanın açlık sınırında olacağını söyledi. 

Karaca, Toros dağlarındaki ormancılık çalışmalarını yerinde görmek için geldiği Adana'da yaptığı açıklamasında, erozyonun, insanlık için tehlikesine dikkat çekti. Yıllardan beri erozyonun insan yaşamının devam etmesini tehdit ettiğini vurgulayan Karaca, "Erozyonun bu hızla devam etmesi halinde dünyamızda açlık sınırında yaşayan insan nüfusu 2.5 milyardan, 2025 yılında 6 milyara çıkacak. Erozyonla mücadelede ve işinde başarılı olanları desteklemek gerek" dedi. 

Erozyonun önlenmesinin en büyük yardımcısının ağaçlandırma çalışmaları olduğunu kaydeden Karaca, bu çalışmaların tüm yurt genelinde yapılması gerektiğini aksi halde erozyonun doğuracağı sonuçların çok tehlikeli boyutlara ulaşacağını ifade etti. 

Toros Dağları'nda incelemelerde bulunan Karaca'ya Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ta eşlik etti.
iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 13:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?