2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Durak, köprülü kavşağı tanıttı

Adana'da 10 yıl önce bilim adamları ve inşaat mühendisleri tarafından yapılan ancak kazalara neden olan Celal Bayar Köprülü Kavşağı yenilendikten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından basına tanıtıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bundan 10 yıl önce yapılan ancak sürekli kazalara neden olduğu için vatandaşlar ve meslek odaları tarafından eleştirilen Celal Bayar Köprülü Kavşağı'nın yeni halini basın mensuplarına tanıttı.

Durak, köprünün 9 Eylül Üniversitesi'nde görevli bir bilim adamı ve inşaat mühendisleri ile mühendis odaları tarafından yapıldığını belediyenin ise hiçbir şekilde buna müdahale etmediğini söyledi.

Durak, bilim adamlarının ve mühendislerin hazırlamış olduğu bir projeyi incelemeye gerek görmediklerini ve köprünün yapıldığını ancak yanlış bir köprü olduğunu vatandaştan da çok tepki çekmesine rağmen 10 yıl hizmet verdiğini belirterek, "Belediyenin o dönemde kamulaştırma gücü olmadığı için köprüyü yıkıp hemen yenisini yapamadık. Ama daha sonra köprü yıkılarak yeni bir hal aldı" dedi.

 

Köprünün yeni hal almasında kendisinin ve belediye mühendislerinin rolü olduğuna dikkat çeken Durak şunları kaydetti:

"Köprünün yeni hali tamamen belediyeye ait. Proje hazırlandıktan sonra ihale edilerek bir müteahhide verildi. Ancak baktık ki müteahhit zamanında yapmayacak. İşi müteahhitten alarak kendimiz çok kısa sürede tamamladık. Bu köprüye 10 kişiden biri kötü desin ben birşey bilmiyorumdur. Eski köprü çok kötüydü bunu kabul ediyorum ama bu köprü çok iyi oldu."

Durak, konuşmasının ardından köprüyü basın mensuplarına tanıttı. Durak köprüden geçen sürücüleri durdurarak onların fikrini sordu. Adnan Karakoç adlı bir vatandaş DA Başkan Durak'a yazdığı şiiri okuyarak köprünün çok iyi olduğunu önceki köprünün bir facia olduğunu söyledi.

Hayrettin Sünbü isimli bir vatandaş ise Avrupa'da çok ülke gezdiğini ancak eski köprü gibi bir köprüye rastlamadığını, köprünün yeni halinin çok iyi olduğunu vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 12:05:21
Güncelleme :24 Haziran 2008 Salı 12:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?