2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Durak, 'Siyasetle partizanlığı karıştırmayın'

Başkan Durak,’’ Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Başarı, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve benim siyasetimde’’ dedi.

Ak Parti Yüreğir Gençlik Kollan Başkanı Av. Ali Çaldır ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul eden Başkan Durak, gençlere tavsiyelerde bulundu.

1 Mayıs 1984 tarihli ’’Siyasi ayrıcalığı belediyeye sokmayacağım’’ başlıklı kendi açıklamasını içeren gazete ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın sözlerinin yeraldığı ’’Partizanlık yapmayın’’ başlıklı 25 Eylül 2004 tarihli gazete kupürünü Ak Partili gençlere gösteren Başkan Durak, ’’Her konuda olduğu gibi, bu konuda da Başbakan Erdoğan’la görüşlerinin örtüştüğünü ifade etti. Başkan Durak, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

’’Siyasette başarının sırrı Sayın Başbakanın uyarılarında görülrnektedir. Sayın Başbakan çeşitli zamanlarda belediye başkanlanna, ’Koltuğunuza yapışmayın, halkın arasında olun’’, ’cep telefonlarınızı kapatmayın’, ’kaçak yapıları yıkın’, ’partizanlık yapmayın’ diye tavsiyelerde bulundu. Ben her fırsatta cep telefon numaramı veriyorum. Cep telefonum sürekli açık ancak, gereksiz aramalar olrnuyor. Sürekli halkın içerisindeyim.

Sayın Başbakan son Adana gezisinde ’’öpüşme yok’’ diyerek, insanlarla tokalaştı, suni ve riyakarlık dolu iltifatları önledi. Ben 20 yıl önce erkek erkeğe öpüşmeyi yasakladım. Başarının sırrı Sayın Başbakanın uyardığı konularda yatmaktadır’’.

Siyasi ayncalık yapmayan kişilerin başarılı olduğunu, diğerlerinin ise kaybolduğunu belirten Başkan Durak, bu çizgiyi yıllardır koruduğunu söylerek, ’’İyi partici, partizanlık yapmaz. Devlet ve belediye yönetiminde siyasi ayncalık olmaz. Hizmet eşit, tarafsız ve adaletli yapılrnalı. Ben Adalet Partisi döneminde belediye meclis üyesiydim. ANAP’ın en güçlü olduğu dönemde belediye başkanlığı görevindeydim. İlk günden bugüne kadar siyasi ayrıcalık yapmadım. Devlet yönetiminde Sayın Erdoğan, belediye yönetiminde de ben bu ilke doğrultusunda çalışarak başanyı yakaladık’’ şeklinde konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2004 Çarşamba 10:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?