4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Durak: "Adana'nın sonucu bu"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Adayı Aytaç Durak, anket sonuçlarını göstererek, kendisinin siyasi tahminlerde bugüne kadar hiç yanılmadığını söyledi.

Durak, düzenlediği basın toplantısında, bugün gazetede ilk defa gayipden haber verir gibi AK Parti'nin bir garip anketinin yayınlandığını ifade ederek, "Yani seçime 2 gün kala. Yarın anket yasağı var. Yayınlanamayacak. Siz de cevap hakkınızı kullanamayacaksınız. Vatandaş da böyleymiş diyecek. Ben 3. sıraya düşmüşüm, nasıl oluyorsa?" dedi.

Kendisinin siyasette hiç yanılmadığını ifade eden Durak, elindeki anketi göstererek, "Bu 2 gün sonra sandıktan çıkacak halkın oyları. Üç şağı beş yukarı böyle. Ankette Aytaç Durak yüzde 42, Mehmet Ali Bilici yüzde 23, Ümit Özgümüş yüzde 21 ve diğerleri. Farklı firmaların yaptıkları anketler de birbirleriyle örtüşüyor. Şimdi bütün bunlar sandıkta cevabını bulacak. Ben rahatım. Bir telaşım yok. Kimseye kötü bir söz söylemiyorum. Kimseye iftira atmıyorum" diye konuştu.

Öte yandan, Eylül Araştırma isimli bir firmanın 2 bin kişiyle yaptığı ankette de MHP Adayı Aytaç Durak yüzde 42.1'le birinci çıktı. Ankette Durak'ı yüzde 28.6 ile AK Parti Adayı Mehmet Ali Bilici, yüzde 23.4 ile CHP Adayı Ümit Özgümüş izledi.

Araştırma şirketi yetkilisi Gönül Fırıncıoğulları, sonuçlarda yüzde 2'lik yanılma payı olabileceğini belirterek, "Adana'nın sonucu bu" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 16:37:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?