2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Durak: Bürokrasiyi yok etmek lazım

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana’daki bürokratların makamlarını ve yetkilerini bırakmak istemediğini, bunun da yerel yöneticileri sıkıntıya soktuğunu söyledi. Durak, "Ankara bürokrasisini yok etmek lazım, yoksa bize iş yaptırmazlar, çalıştırmazlar" dedi.

Çukurova Belediyeler Birliği tarafından Seyhan Oteli’nde düzenlenen hizmet içi eğitim semineri bugün başladı. 3 gün sürecek seminere Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay’daki il, ilçe ve belde belediye başkanları, meclis üyeleri ve ilgili birim amirleri katıldı. Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, seminerde yaptığı konuşmada, Ankara’daki hantal ve koltuğuna yapışan bürokratlar nedeniyle işlerin tıkandığını ve yürümediğini ifade ederek, "İstiyorlar ki belediye başkanları kapılarında beklesin, önlerinde el-pençe dursun, yanlarına da bir milletvekili alarak işlerini takip etsin. Bu adamlar, bu işten zevk alıyor" diye konuştu.

Ankara’daki bürokratların Türkiye’nin önünü tıkadığını ileri süren Başkan Durak, "Sayın Başbakan ve İçişleri Bakanımız’dan rica ediyorum. Bürokrasiyi kırın. Bürokrasiyi kıramazsanız, sizi çalıştırmazlar, engellerler. Bürokrasiyi yok etmek lazım, yoksa biz belediye başkanlarını engellerler. Tüm kamuoyu şunu bilmelidir ki belediyeler Ankara’dan daha rasyonel çalışıyorlar, daha seri iş yapıyorlar. Çünkü onlar halkı tanımıyorlar. Aslında hiç kimse onların umurlarında değil, onlar sadece koltuklarını düşünüyorlar" şeklinde konuştu.

Belediye başkanı olarak kendisine 6 ilkeyi düstur edindiğini kaydeden Durak, belediye başkanlarına şu tavsiyelerde bulundu: "Bilgili olacaksınız, deneyimli olacaksınız, dürüst olacaksınız, adaletli ve eşit olacaksınız, cesur olacaksınız, tavırlı ve kararlı olacaksınız. Bunların biri eksik kalırsa başarılı olamaz, hizmet yapamazsınız. Ben bunları yıllardır uyguluyorum ve başarımın sırrı da buradan kaynaklanıyor."

Seminerde ayrıca, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar ve Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu da birer konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra seminere geçildi. Seminerin ilk gününde, "5216 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Yasası" ile "5215 Sayılı Belediyeler Yasası" işlendi. Yasalarla ilgili bilgiyi Sayıştay Baş Denetçisi İsmail Tanrıöver verdi. Yarın ise, "Kamu İhale Mevzuatı" anlatılacak. Bu konuda da Sayıştay Baş Denetçisi Sadettin Doğanyiğit konuşacak. Seminerin son günü de ODTÜ Öğretim Üyesi Cemal İşleyici, "İmar ve Kamulaştırma Mevzuatı"nı anlatacak.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 15:38:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?