2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Durak: Irak'ta soykırım yapılıyor

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, ABD’nin Irak’ı işgal etmesinin nedenlerinin ortadan kalktığını ve Irak’ta savaş değil, soykırım yaşandığını söyledi.

Saadet Partisi (SP) Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil ve Yönetim Kurulu, 12 Aralık 2004 Pazar günü Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenleyecekleri miting için destek almak üzere Başkan Durak’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında ABD’nin Irak’ta zulüm ve insanlık suçu işlediğini belirten Cengil, insanlık aleminin buna kayıtsız kalamayacağını vurguladı. Daha önce bazı illerde mitingler düzenlediklerini ve çok büyük ilgi gördüğünü belirten Cengil, "Pazar günü Adana’da yapacağımız miting için sizden destek istiyoruz. Bu siyasi bir mesele değildir. Partili partisiz herkesi yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

Başkan Durak da, bu davada ve karşı duruştaki haklılığı desteklediğini ifade ederek, "Sizin de işaret ettiğiniz gibi, bazı şeylerin partisi olmaz. ABD’nin zulmüne karşı çıkmamak mümkün değildir. Irak’ta yaşanan savaş değil, katliamdır. Bu mücadelenizde yanınızdayız ve kutluyoruz. Aslında bu mitingler Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş ve 17 Aralık sürecine olumlu katkı koyacaktır" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in, "Yeni büyük bir silah bulduk" açıklamasını yaptığını söyleyen Durak, "ABD, daha önce nükleer silah olduğu gerekçesiyle Irak’ı işgal etmişti. Daha sonra haklıkları ortadan kalktı. Çünkü Irak’ta nükleer silah bulamadılar. Putin’in açıklaması üzerine ABD, Rusya’yı da mı işgal edecek?" diye konuştu. Durak, pazar günü yapılacak mitinge, partili partisiz tüm Adanalılar’ın destek çıkacağına inandığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 18:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?