4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Durak: 'Yalana ihtiyacımız yok'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Adayı Aytaç Durak, rakip partilerin, kaynak göstermeden yalan anketlerle halkın zihnini bulandırmaya çalıştığını belirterek, "Bizim yalana ihtiyacımız yok. Yalana ihtiyacımız olursa Allah bizi siyaset sahnesinden hemen çıkarsın, biz yalan söylemek mecburiyetinde kalmayalım" dedi.

Durak, Encümen Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, bütün dünyada ve Türkiye'de de seçim sonuçlarının anketlerle daha önceden üç aşağı beş yukarı tahmin edilebildiğini ifade ederek, "Yeter ki o anketler sağlıklı ve objektif olarak yapılabilsin. Ama birileri yalan ve yanlış beyanlar vererek halkı aldatmak ve yanıltmakla meşgul oluyorlar" diye konuştu.

Son birkaç gün içerisinde AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Sağlam ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özgümüş'ün kaynak göstermeden kamuoyu araştırmaları açıkladığını, ancak kendisinin açıkladığı anketlerin Türkiye'nin en sağlam, en ünlü firmaları tarafından yapıldığını belirten Durak, şunları söyledi:

"İşte farkımız burada. Birileri afaki konuşuyor. Uzun süredir Adanalı'nın huzurunda olan bir belediye başkanı, kamuoyunun desteğini alan bir belediye başkanı asla yalan söylemeyen bir belediye başkanı. Hayatımda yalan söylemedim, yalana ihtiyacımız yok. Yalana ihtiyacımız olursa Allah bizi siyaset sahnesinden hemen çıkarsın, biz yalan söylemek mecburiyetinde kalmayalım."

Ümit Özgümüş'ün 28 Mart 2004 seçimlerinden bir gün önce de bazı gazetelere tam sayfa ilan vererek yalan anketle kendisini birinci gösterdiğini, ancak ertesi gün yapılan seçimde kendisinin yüzde 39.7 ile birinci, Ümit Özgümüş'ün ise yüzde 12.8 ile üçüncü olduğunu vurgulayan Durak, "Kimin yalan söyleyip, kimin doğru söylediği belli oluyor. 'Yalancının mumu yatsıya kadar yanar' derler ya arkadaşımızın mumu yatsıya kadar yanmadı, daha ilk sandıklarda belli oldu. Yatsıya kadar sürmedi. Çünkü ertesi gün çıkan sonuç buydu. Nasıl halkın önüne çıkıp da bugün yine yalan yanlış beyan verebiliyorlar, nasıl yüzleri kızarmıyor. Ben bunların hangi sözüne inanacağım da cevap vereceğim. Ben cevap vermiyorum, bu defa kuduruyorlar. Cevap vermeyince huzursuzlanıp daha çok yanlış yapıyorlar, daha agresif oluyorlar. Çok üzücü. Adana seçimlerinin bu düzeye düşmemesi lazım" dedi.

Türkiye'nin önde gelen anket firmalarının yaptığı kamuoyu araştırmalarının sonuçlarının birbirine çok yakın olduğunu ifade eden Durak, "Ben hep kaynak gösteriyorum, kendim uydurmuyorum. Estima firmasının yaptığı son ankette fark gittikçe açılıyor. Bu firma CHP'ye yakınlığıyla bilinen, daha önce milletvekilliği yapmış Bülent Tanla'nın oğlunun firması. Geçen gün Bülent Tanla beni aradı, 'hayırlı olsun' dedi. 'Çiçeğimi şimdiden göndersem kabul eder misin' dedi" diye konuştu.

Durak'ın basın toplantısında açıkladığı anketlerin sonuçları şöyle:

"Denge Araştırma (Şubat 2009): Aytaç Durak (MHP) yüzde 41, Mehmet Ali Bilici (AK Parti) yüzde 28.5, Ümit Özgümüş (CHP) yüzde 21.5.

Area (Mart 2009): Aytaç Durak (MHP) yüzde 40, Mehmet Ali Bilici (AK Parti) yüzde 27.1, Ümit Özgümüş (CHP) yüzde 23.3.

Ayna Araştırma (Mart 2009): Aytaç Durak (MHP) yüzde 40.9, Mehmet Ali Bilici (AK Parti) yüzde 27.7, Ümit Özgümüş (CHP) yüzde 20.5.

Konsensus Araştırma: (Mart 2009): Aytaç Durak (MHP) yüzde 40.2, Mehmet Ali Bilici (AK Parti) yüzde 22.2, Ümit Özgümüş (CHP) yüzde 17.9.

Estima: Aytaç Durak (MHP) yüzde 46.8, Mehmet Ali Bilici (AK Parti) yüzde 25.7, Ümit Özgümüş (CHP) yüzde 23.2"

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 18:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?