4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Durak başarısının sırrını açıkladı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 5 dönemdir belediye başkanı seçilmesinin sırrını açıkladı.

Bugüne kadar gizleyecek iş yapmadığını ve yaptığı işleri de gizlemediğini vurgulayan Durak, "5 defa seçilmemim sırrını verecek olursam birincisi dürüst olmam, ikincisi hizmet etmem, üçüncüsü de rakiplerimin yaptığı hatalarıdır" dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı son oturumunu bugün Belediye Başkanı Aytaç Durak başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündemsiz toplanan mecliste bir konuşma yapan Başkan Durak, belediye meclisinde siyaset yapmadığını ancak hakkındaki eleştiri ya da suçlamalara cevap vermek için siyasi konulara da girmek durumunda kaldığını ifade etti.

BAKAN EROĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİ

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun TRT2 kanalındaki bir programda dere yataklarının yol açtığı tahribatları önlemek için çevresinde ağaçlandırma çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladığına dikkat çekerek, "Bakan, bu programda Adana'daki çalışmaları örnek göstermiş ve uygulamalarımızdan övgüyle söz etmiştir. Tabi kendisi ormanları korumak için keçilerle mücadelemizi, ağaçlandırma çalışmalarını, Sarıçam deresiyle ilgili uygulamalarımızı yakından biliyor. Bizim talebimiz ve kendi talimatı ile Kılıçlı Göleti yapıldı. Sarıçam bölgesinde sel tehlikesinin ortadan kalkmasında bu göletin de büyük katkısı oldu. Kendisine verdiği destek ve övgü dolu konuşması için teşekkür ediyorum" dedi.

"HİÇBİR ZAMAN HALKI KANDIRMADIM"

Önceki gün kendisinin katılmadığı meclis oturumuna başkanlık eden Mustafa Tuncel'in "Aytaç Durak 5 dönemdir nasıl kazanıyor bir türlü akıl erdiremedim" sözünü dil sürçmesi olarak nitelendiren Başkan Durak, "Siyaset sizin dediğiniz gibi halkı kandırmak değildir. Ben hiçbir zaman halkı kandırmadım. Kaldı ki Adana halkı 5 kez kandırılacak kadar ahmak değil. Ben ilk belediye başkanı olduğum zaman siyasi ayrımcılığı belediyeye sokmayacağını söylemiş biriyim" dedi.
Başkan Durak 5 dönem belediye başkanı seçilmesinin sırrını da şöyle sıraladı:

"5 defa nasıl seçildiğimi merak ediyormuşsunuz anlatayım. Birincisi dürüst olmam. İkincisi hizmet etmem. Üçüncüsü de rakiplerimin ve beni istemeyenlerin hatalarıdır. Ben bugüne kadar gizleyecek iş yapmadım. Yaptığım işi gizlemedim. 84'ten beri odacımı da kilitleri de değiştirmedim. Her şeyim açık. İstedikleri kadar müfettiş göndersinler vız gelir tırıs gider."

Adanalının kendisine hizmet edene sahip çıktığını vurgulayan Durak, meclis toplantısında Pozantı'ya yüzme havuzu teklifine karşı oy kullanan AK Partili meclis üyelerinin bu kararının üzerine gideceğini, bu partinin önümüzdeki seçimlerde Pozantı'dan oy alamayacağını da sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 15:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?