4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Durak halka teşekkür etti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, anketlerden sonra, Uğur Mumcu Meydanı’nda bugün düzenlenen mitingin, 29 Mart’ta yapılacak seçim sonucunu tescil ettiğini söyledi.

“Meydandaki kalabalığa ister 50 bin kişi, isterseniz 150 bin kişi deyin, ama CHP’nin 5 katı, AK Parti’nin 3 katından fazla; yürekli, coşkulu ve dinamikti” diyen Durak, mitingle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Meydanda ‘eller havaya’ dediğimde bir tek el aşağıda kalmadı. Bindirme kalabalık yok. AK Parti’nin mitingi gibi çevre illerden toplama kalabalık da yok. Sayın Başbakan’ın AK Parti’nin Adana mitingini tespitinde, ’Kalabalık iyi de, heyecan yok’ demesinin aksine bizim mitingimiz hem onlardan kalabalık, hem de tamamı şuurlu ve heyecanlı idi.

Bunca yıllık tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki; hükümetin, dolayısıyla uzantılarının yaptığı baskılar ters tepmiştir. Ben onun içindir ki, Sayın Dengir Mir Mehmet Fırat’a ‘Seçimlere kadar Adana’ya gelme’ demiştim. O konuştukça, ikinci takımı da tezvirat ve yalan uydurdukça, son 6 günde oylarımız bir çığ gibi büyüyecektir.

Diğer taraftan Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti’nin taraftarlarının oylarının da büyük bir bölümünün bana kayacağına inanıyorum. Daha önce de dediğim gibi, Adanalılar önce ‘Aytaç Durak’, sonra ‘Milliyetçi Hareket Partili Aytaç Durak’ dedi. Bu hafta da, 5 ilçe belediye başkan adayı ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi’ne, yani bize ekip olarak oy vereceklerini ifade ettiler. Adana halkı, bu gerçeği anketlerden sonra, bugünkü mitingle de ortaya koydu.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin de onurlandırdığı mitingde bizleri yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen, yüreklerini ve coşkularını ortaya koyan Adana halkına teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.”
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 17:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?