3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Durak inceleme için müfettiş istedi

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, hakkında ortaya atılan iddialar üzerine, kendisi ve belediyesinin denetlenmesi için İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş istedi. 

Durak, yaptığı açıklamada, son günlerde bazı gazetelerde çıkan haberler üzerine, kavram kargaşası yaratarak karalama kampanyası açanların olduğunu kaydetti. Son derece özel bilgi birikimi gereken konuların gazete sütunlarında tartışılamayacağını ifade eden Durak, konunun aydınlığa kavuşturulması gerektiğini belirtti.
Bu nedenle, İçişleri Bakanlığı'na bir dilekçe yazan Başkan Durak, kendisi ve belediyesinin denetlenmesi için müfettiş talebinde bulundu. 

Durak, dilekçesinde şunları kaydetti:
"CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın kendi sesinden belgelenerek ortaya çıkarılan rüşvet ve yolsuzluk skandalını kamufle etmek ve hedef şaşırtmak için gündem yaratılmak istenmekte ve AK Parti'li belediyelere yönelik zorlama haberler yapılmaktadır. 

Bu doğrultuda şahsım ve belediyemle ilgili 30 Eylül 2008 günlü Cumhuriyet, Milliyet ve Vatan gazetelerinde çıkan, dedikodu sitelerinden alıntı yapılarak okuyucuya sunulan haberlerin aydınlatılabilmesi için yeter sayıda ihtisas sahibi müfettişin ivedi olarak görevlendirilmesini emir ve müsaadelerinize arz ederim."

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 15:22:29
Güncelleme :3 Ekim 2008 Cuma 10:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?