4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Durak kavşak çalışmalarını denetledi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, şehircilikte önce altyapının esas olduğunu belirterek, “Şehir kurulur, altyapısı sonra yapılırsa; son derece pahalı, sağlıksız ve yetersiz olur” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen’le birlikte Karaisalı yolu Karahan bölgesinde yaptırılmakta olan köprülü kavşak çalışmalarını denetleyen Başkan Durak, modern şehirciliğin gereklerini yaptıklarını söyledi.

Durak, “Biz yönetime gelmeden, önce şehir kuruluyordu. Kaçak yapılar ve gecekondular dikiliyordu, daha sonra altyapısı yapılıyordu. Önce şehir kurulur, sonra altyapısı yapılırsa; son derece pahalı, sağlıksız ve yetersiz olur. Şimdi önce altyapıyı yapıyor, sonra şehir kuruyoruz. Zaten olması gereken de bu. Belediyecilik demek, insanların mutlu ve huzurlu yaşayacağı ortamı hazırlamak demektir” şeklinde konuştu.

Karahan bölgesinde yaptırılan 52 metre uzunluğunda köprülü kavşak inşaatıyla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Hasan Gülşen, Turgut Özal Bulvarı’nın devamı olan ve Karaisalı yönüne giden bulvar yolla kesişen noktada alt geçit köprülü kavşak inşaatı çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Otoban bağlantısının da sağlanacağı köprülü kavşak inşaatının 1 milyon 200 bin lira ihale bedelli olduğunu anlatan Gülşen, “Burada 2.300 metreküp beton, 513 ton inşaat demiri kullanıyoruz. Köprülü kavşağın yanı sıra, aynı bölgede bulvarlar ile kanalizasyon ve yağmur suyu drenajları tamamlanmaktadır. Tüm bunlar belediyemizin ve ASKİ Genel Müdürlüğü’nün imkanları ile en ucuz maliyette yapılmaktadır” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 13:01:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?