4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Durak sert çıktı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Karataş yolundaki tarlaların şehrin kuzeyinde arsa gibi gösterildiğini söyleyerek, “Yüreğir Ovası’ndaki tarlalar ne zamandan beri şehrin kuzeyinde arsa oldu?” dedi.

Bazı adayların, gerçeği bilerek veya bilmeyerek Karataş Yolu Solaklı beldesi sınırları içerisinde eşine ait, ailesinden miras kalan narenciye bahçeleri ve tarlaları şehrin kuzeyinde arsaymış gibi ifade edip dedikodu ürettiklerini anlatan Durak, “Evet şehrin kuzeyinde 35 yıl öncesinden aldığım arsa ve arazilerim var. Ama eşime ait Yüreğir Ovası’ndaki yaklaşık 1 milyon 300 bin metrekare narenciye bahçesi ve tarlalar şehrin kuzeyinde değil, 25 kilometre güneyde, yani Yüreğir Ovası’ndadır” şeklinde konuştu.

Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi amacıyla bu açıklamayı yapma gereği duyduğunu vurgulayan Başkan Durak, daha sonra şunları söyledi:

"Bazı siyasiler hayali iddiaları ortaya atıyorlar. Birileri bilerek veya bilmeyerek yanlış rakamlar veriyorlar. Basınımız da iddia sahiplerini dürüst zannederek bunları yayınlıyor. Bu iddialar yanıtsız kaldığında da başkaları o sözlerden alıntı yaparak, kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor. Yüreğir Ovası’ndaki narenciye bahçeleri ve tarlalarını şehrin kuzeyinde gibi gösteriyorlar. 1 milyon 300 bin metrekare arazi şehrin kuzeyinde değil, şehrin 25 kilometre güneyinde, yani Yüreğir Ovası’ndaki narenciye bahçeleri ve mısır tarlalarıdır. Sadece bu örnekten de anlaşılacağı üzere şehrimizde politika maalesef düzeysiz yapılıyor, her geçen gün biraz daha çirkinleştiriliyor.”
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 12:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?