3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Durak 'tan TBMM Başkanlığı'na mektup

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bazı yerel gazetelere “Büyükşehir Belediyesi’nin reklam giderleri TBMM’de” başlığı ile yansıyan haberler üzerine, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı sıfatıyla TBMM Başkanlığı’na bir mektup gönderdi.
Durak, yaptığı açıklamada, Meclis’in değerli zamanının boşa harcanmaması için mektup yazma ihtiyacı duyduğunu kaydederek, “Gazetelere yansıyan haberde, CHP Milletvekili Sayın Hulusi Güvel’in Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait tanıtım ve reklam giderlerini mercek altına aldığı ve bu harcamaların kamuoyuna açıklanması için TBMM’ye soru önergesi sunduğu belirtiliyordu. Adana Büyükşehir her yönüyle şeffaf bir kurumdur. Sayın Milletvekilimizin bu bilgiyi elde etmesi için soru önergesi verip, Yüce Meclis’in zamanını boşa harcamasına gerek yok. Günlük harcaması 1 milyon 250 bin YTL’yi bulan Yüce Meclisimizin gündemini bu tür gereksiz soru önergeleri ile meşgul etmek doğru değil. Sayın milletvekili, belediyemizin tanıtım ve reklam harcamalarının miktarını merak ettiyse, belediyemizin internet sitesinden, ilgili birimin yetkilisinden veya bizzat beni arayarak doğru bilgiyi elde edebilirdi” dedi. 

Söz konusu soru önergesi haberinin gazete sütunlarına, kamuoyunun zihninde soru işareti bırakacak şekilde yansıdığını da dile getiren Başkan Durak, “Eğer bundan amaç siyasi prim yapmak ise halkımız bu gibi girişimlerden etkilenmeyecek olgunluğa sahiptir. Zira, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni veya şahsımı bu gibi kafa karıştırıcı beyanlarla yıpratmaya yönelik hareketler, tam tersine sonuç vermektedir. Sayın Hulusi Güvel seçildiği günden bugüne Adana Büyükşehir Belediyesi ile ilgili TBMM’ye çok sayıda soru önergesi vermiştir. Bu gibi gereksiz soru önergeleri ile boşa zaman harcayıp Meclis’i de meşgul etmek yerine, Adana’nın sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalara zaman ayırmasının daha doğru olacağı kanaatindeyim. Yüce Meclis’in zamanını ve kamuoyunun gündemini boş yere meşgul etmekten öte gitmeyen bu olayların tekrarlanmaması için, mektup gönderme ihtiyacı hasıl oldu” diye konuştu.

DURAK'IN MEKTUBU 

Durak, TBMM Başkanlığına gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi:
"Bazı sayın milletvekillerimizin, sözlü ya da yazılı şekilde Başkanlığınıza başvurarak, bazı belediyelerin çalışma ve harcamaları ile ilgili soru sorduklarını medyadan takip ediyoruz. Başkanlık yüce makamının ve parlamentomuzun değerli zamanının boşa harcanmaması için, bu soruların öncelikle belediyelere direk olarak sorulması, cevap alınamaması halinde Meclis huzuruna taşınmasının daha doğru olacağı kanaatindeyiz. 

Kaldı ki, belediyelerimizin çoğunun internet sitesi mevcut olup bugünkü teknolojik ortamda, bilginin bu yöntemle elde edilmesi daha pratik olacaktır. Ayrıca Türkiye Belediyeler Birliğimiz de, saygıdeğer milletvekillerimizin her türlü sorusunun ivedilikle yanıtlanması ve isteklerinin yerine getirilmesi noktasında göreve hazırdır."

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 12:37:00
Güncelleme :13 Ekim 2008 Pazartesi 08:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?