2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Durak ve Öztürk'ten birlik mesajı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 20 yıl önce başlattığı Kuzey Adana Projesi'nin Türkiye çapında örnek bir kentleşme modeli olduğunu, Seyhan Baraj Gölü ve Seyhan Nehri çevresinde yaptığı düzenlemeler ile Adana'yı dünya çapında meşhur Manhattan'ı aratmayacak düzeyde görsel bir güzelliğe kavuşturduğunu söyledi.

Başkan Aytaç Durak, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ile gazetecilere Seyhan Baraj Gölü'nde tekne turu yaptırdı. Uzun bir aradan sonra bir araya gelen Başkan Durak ve Öztürk, kamuoyuna sevgi ve dostluk mesajları verdi.
Aynı renk ve desenli gömlek ve kıyafetle tekne turuna katılan Başkan Durak ve Öztürk, Sevgi Adası'nda ve baraj gölünün en güzel koylarında gazetecilerin sorularını cevapladı. Gezi boyunca gazetecilerle sohbet edip, şakalaşan iki başkan birbirlerine iltifat etmeyi de ihmal etmedi.

Başkan Durak, 20 yıl önce daha belediye meclisi üyesi iken Adana'da kentleşmenin kuzeye doğru kaydırılması gerektiği görüşünü savunduğunu hatırlatarak, bu konuda haklı çıkmanın gururunu yaşadığını anlattı. Durak, Kuzey Adana'nın Türkiye çapında örnek bir kentleşme modeli olduğunu, Seyhan Baraj gölü çevresinin dünya çapında meşhur Manhattan şehrini aratmaz bir görsel güzelliğine sahip olduğunu söyledi.

Baraj gölünün karşı yakasında yaklaşık 7 bin dönüm bir alanın kent ormanı ve yeşil alan olarak düzenleneceğini, buradaki 500 dönüm civarındaki şahıs arazilerinin ise yüzde 20'lik bir oranla yapılaşmasına müsaade edileceğini söyledi. Buradaki evlerin iki katlı kiremit çatılı olacağını, baraj gölünün su sporlarıyla ilgili Türkiye çapında çeşitli yarışlara ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Durak, "Seyhan Baraj Gölü ve Seyhan Nehri çevresindeki düzenlemeler bizim için gurur ve mutluluk kaynağı oldu" dedi.

Gazetecilerin çevre kirliliği ve erozyona ilişkin soruları üzerine Başkan Durak, baraj gölü kenarındaki yapıların atık sularının toplanarak pompalama sistemiyle ana kolektörlere ulaştırılması ve buradan arıtma sistemine intikalinin sağlanması için proje hazırladıklarını ve önümüzdeki sene bu sorunu da çözeceklerini kaydetti. Durak ayrıca, Seyhan Baraj Gölünün kil, kum ve çakılla dolarak işlevini yitirmemesi için DSİ'nin tedbirler alması gerektiğini de vurgulayarak, öncelikle Çakıt deresine bir veya birden çok bent yapılarak buradan dere suları ile gelen akıntının önlenebileceğini söyledi.

İlçe başkanlarına güney Adana'da yapılaşmayı engellemeleri ve kuzey Adana'ya yönlendirmeleri konusunda çağrıda bulunan Başkan Durak, "Her iki ilçe başkanını buradan uyarıyorum. Güneydeki yapılaşmaya müsaade etmesinler. Zaten sosyal yapı alanları, altyapı yollar müsait değil. Oraları buzdolabına koyalım, donduralım. Orada artan nüfusu kuzeye getirelim" dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk de "Duayen Başkanımız Aytaç Bey'in sözünün üstüne bir şey söylememiz doğru olmaz. Onun tavsiye ve eleştirilerini her zaman önemsiyoruz" dedi.

Ülke gündemine ilişkin soruları da cevaplayan Başkan Durak, demokratik bir ülkede yüzde 47 gibi büyük oranda oy almış bir partinin kapatılmasının son derece yanlış olacağını belirterek "Sivrilikler varsa törpülenir. Zannederim hükümetimiz bu konuda bazı öneriler almıştır. Buna göre hareket edecektir. İnsanlar öfkeleniyor, birbirlerine sert davranabiliyor ancak zamanla bunlar geçiyor. İnsanlar yumuşayarak daha olumlu yaklaşım sergiliyor. Zaman en büyük hakemdir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 10:10:06
Güncelleme :28 Nisan 2008 Pazartesi 10:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?