2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Durak'ın adaylığına AKP'lilerden itiraz

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın, "sabıka kaydının kanundaki seçilme şartlarına uygun bulunmadığı" ve AKP'den aday olamayacağı iddiası ile İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na itiraz edildi. AKP Adana İl Örgütü kurucularından ve parti üyesi Avukat Süleyman Yenmiş ile Avukat Yusuf Özer, Mahmut Tezcan'ın vekili olarak, 3 sayfalık itiraz dilekçelerini Adana İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na verdi.
Avukat Yenmiş, İl Seçim Kurulu'na verdikleri itiraz dilekçesinin ardından yaptığı açıklamada, halen Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Aytaç Durak'ın kanunun aradığı şekilde seçilme şartlarını taşımadığını söyledi. Bu nedenle dilekçelerinde adaylığının iptaline karar verilmesini talep ettiklerini belirten Süleyman Yenmiş, "Çünkü, sabıka kayıtlarından anlaşılacağı gibi Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nin 15 Mayıs 2003 tarihli 2002/26-2003/29 sayılı kararları seçilmesine engel niteliktedir" dedi.
Yenmiş, adaylığına itiraz ettikleri Durak'ın, bugün itibariyle kaydına bakılması halinde seçilmesine engel başka bir sabıkasının daha çıkacağını iddia ederek, şöyle konuştu:
"Adayın, Yargıtay'da onanmış bir cezası daha sabıka kaydına henüz işlenmediğinden yeniden sabıka kaydı çıkartılarak adaylık durumunun değerlendirilmesi gerekmektedir. Durak aleyhine açılan davaların kesinleşmesi halinde tekrar seçilmiş olsa da başkanlığını düşürecek niteliktedir. AK Parti adayının seçilme yeterliliği yoktur. Aytaç Durak'ın AK Parti'den aday olması, AK Parti felsefesine göre de mümkün değildir. Ayrıca aday gösterilmesi de parti tüzüğüne aykırıdır"
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2004 Cumartesi 21:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?