4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Durak'ın evini arılar istila etti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın 42 yıldır oturduğu evin bahçesi yuva arayan oğul arı sürüsünün istilasına uğradı.

Belediye Başkanlığı görevinde 20 yılı geride bırakan Başkan Durak'ın 42 yıldır değişmeyen adresi olan Köymen Apartmanı'nın bahçesi, "Oğul" yapan arılara ev sahipliği yaptı.

Başkan Durak'ın şehir merkezindeki evinin bahçesinde gerçekleşen bu doğa olayı Köymen Apartmanı'nın kapıcısı Mustafa Sayın'ı da harekete geçirdi. Sayın'ın bir arıcıdan yardım istemesi üzerine oğul yapan arılar kovana yerleştirildi.
Başkan Durak'ın evinin bahçesinde oğul yaparak ilginç manzara oluşturan arılar, bundan böyle yeni kovanlarında bal yapacaklar.

Görenleri şaşkına çeviren bu ilginç manzaranın Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın evinin bahçesinde gerçekleşmesi ise farklı yorumlara neden oldu. Doğal alanlarda yaşamını sürdüren ve şehirde yaşamayan arıların kent dışından gelerek yüz binlerce ev arasından Başkan Durak'ın evinin bahçesini seçmeleri mahalle sakinlerince "Arılar da işini biliyor, onlar da Başkan Durak'a sığındı" şeklinde yorumlandı.

Yumurtadan yeni çıkan genç arıların kraliçe arı tarafından kovandan gönderilip bir ağaç dalına konuşlanması ve diğer genç arıların onun üzerine konarak bir testi görüntüsü oluşturmasına arıcılık dilinde "Arılar oğul yaptı" deniliyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 12:51:44
Güncelleme :25 Haziran 2009 Perşembe 12:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?