4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Durak'ın hukuk mücadelesi

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak, yerel seçimler öncesi ve sonrası kendisine yönelik basın yoluyla hakaret edildiği iddiasıyla açtığı davanın duruşmasına katıldı. Durak, "Kimin haklı, kimin haksız olduğu gizli kalmayacaktır" dedi.

Aytaç Durak, Adana'dan günlük yayın yapan yerel bir gazetede aleyhinde çıkan haberlerle ilgili açtığı davanın duruşmasına katılmak için Adana Adliyesi'ne geldi. Durak, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, "Bugün Adana Haber Gazetesi sahibi ya da sahiplerinin yayınıyla ilgili girişimde bulunduğumun bir oturumuydu. Zanlı gelmediği için de mahkeme zorla getirilmesine karar verdi" dedi.

Hiçbir şeyin gizli kalmayacağını ifade eden Durak, "Bazıları hakkında bu girişimlerde bulunmaya devam edeceğim" diyerek şunları söyledi: "Seçimler öncesi ve sonrası Adana seçimleriyle ilgili Adana'nın imajını da karalayan, bizi karalamak için Adanalıları da küçük düşüren birçok atışmalar, sataşmalar oldu şahsıma. Bunların hukuk düzeni içerisinde cevapsız kalmaması lazım. Eğer haklılığımız varsa yüce yargı, bir değerlendirme yapacaktır ve suçlular varsa cezalandırılacaktır. Biz yargının egemenliğine,

hukukun üstünlüğüne inanıyoruz, saygı duyuyoruz. Bu vesile ile arkadaşlarımla inceledim, seçimlerin üzerinden 6 ay kadar bir süre geçti, bu süreç içerisinde Adana'da herkes şapkasını masasına koyup bir düşünme fırsatını yakaladı. Bu konu sadece adliyede görülen bir dava değil, Adana halkının vicdanında da bir değerlendirmesi olacaktır. Kimin haklı, kimin haksız olduğu da gizli kalmayacaktır. Hiçbir şey gizli kalmaz."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 17:14:02
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 23:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?