2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Durak'tan AKP'ye yeşil ışık

Temayül yoklamasına tepki göstererek partisinden istifa eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, yeniden AK Parti'ye dönebileceğinin sinyalini verirken, "Henüz karar vermedim ama her şey olabilir" dedi.

Adana Valiliği'nin bayramlaşma törenine katılan Durak, istifasının ardından yaşanan gelişmeler hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Durak, bir gazetecinin istifasının gerekçesini ve yaşanan süreci sorması üzerine, "Hemşehrilerimin arzusu, istekleri doğrultusunda hareket etmeye çalıştım. Allah onlarla bir bayramda daha kucaklaşmayı nasip etti. Allah bundan geri koymasın. Hayırlısını versin, ben yine de hemşehrilerimin emrinde, onların istediği doğrultuda siyasi kararlarımı vereceğim.

Tabiatıyla takdir edilir ki, 100 binlerce Adanalının mektubuma cevap verip 'yeniden göreve gel' demesini cevapsız bırakamazdım. Ancak benim genel merkezimin '300 delegeyle görüş alacağız, ondan sonra biz karar vereceğiz' demesi üzerine alındığımı burada belirtmek istiyorum. Dünyanın sonu değil. Ben buradayım, Adanalılar da burada. Biz geçmişte de bu yerel seçimleri çok geçirdik. Hatırlarsanız 1999 yılında DSP rahmetli Ecevit'in şahsında büyük bir oy patlaması yapmış, 5 milletvekili çıkartmıştı Adana'da.

Yine aynı seçimlerde 2 seçim bir arada olmuştu. MHP de oy patlaması yaparak, 4 milletvekili çıkarmıştı. DSP Seyhan, MHP Yüreğir'i kazanmıştı. Ama Adanalılar belediye sandığını ayırdılar. Beni en küçük partiden en büyük belediye başkanı olarak liste başı yaptılar. Ben Adanalıların bana olan güvenini sarstığım kanaatinde değilim. Son mektupta oluru aldım. Yoluma devam edeceğim, ama şurada ama burada onu Allah bilir. Bende şu anda karar vermiş değilim" diye cevap verdi.

Durak, bir gazetecinin AK Parti'ye geri döneceğiyle ilgili söylentileri hatırlatması üzerine, "Her şey olabilir" dedi. CHP'nin kendisine bütün kapıları kapattığı yolundaki iddiaların hatırlatılmasına da Durak, "Hayır efendim her şey olabilir. CHP'nin kapıları kapattığı falan yok" diye cevap verdi.

Adanalıların kendisine yetkiyi verdiğini söyleyen Durak, "Adanalılar diyor ki dilediğin şekilde hareket et, biz size güveniyoruz. Bu güveni aldıktan sonra ben bu iradeye arkamı dönebilir miyim. Milli irade işte. Halkın görüşü. Halk 99'da kardeşim Veli Andaç Durak'ı tercih birincisi yapmamış mıydı bu şehirde, yeni değil işte bu. Temayülde de doğru sandıkta ben çıktım. Sitem ettiğim insanların bile bana oy vermesi kadar ulvi bir şey olur mu? Onlara sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Siyasetçilerin rutin açıklaması öyle konuşulur her zaman" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 12:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?