4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Durak'tan Başbakan'a: Hodri meydan!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, "Adana'da şaibeli bir başkan var. Seçimlerin yenilenmesi lazım" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a cevap verdi.

Durak, "Adana seçimleri şaibeli açıklamasının Sayın Başbakan'ın ağzından çıktığına inanmıyorum. Eğer doğru ise hodri meydan diyorum" dedi.

Durak, yaptığı açıklamada, bu ülkede herkesten önce Başbakan'ın hukuka saygılı olması gerektiğini belirterek, "Bu açıklamanın Sayın Başbakan'ın ağzından çıktığına inanmıyorum. Ancak doğruysa hodri meydan diyorum. Seçmene para dağıtmayın, kamu görevlilerine baskı yapmayın, metronun elektriğini kesmeyin, RTÜK Başkanı Zahid Akman imzasıyla Çukurova Televizyonu'nu kapatmayın, hizmetlerimizi engellemeyin; seçimleri yenileyelim" diye konuştu.

İlçe Seçim Kurulları, İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği kararlara rağmen Başbakan Erdoğan'ın Adana seçimleri için "şaibeli" diye açıklama yapmasını esefle karşıladığını söyleyen Durak, "Adana seçimlerinin yenilenmesi birilerinin istemesiyle yapılamaz. Yasal düzenlemeleri yapacak güç elinizde; yaparsınız, seçimleri yenilersiniz. Ve bana da 6. kez seçim kazanma gururunu yaşatırsınız" şeklinde konuştu.

Yerel seçimler öncesi sürekli yanlış bilgi verenlerin Başbakan Erdoğan'ı yine yanılttıklarını söyleyen Başkan Durak, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Adana'yı Durak'sız da alırız' diye söz verenler, seçim yenilgisine kılıf hazırlamak için çirkin yalan ve iftiralara başvurdular. Yandaş medyalarını da kullanarak dürüst kamu görevlilerini suçlamak ve Adana imajını karalamak pahasına, seçim kurullarını etkilemek için 'oylar yakıldı', 'oylar çalındı', 'Adana'da çete var' gibi seviyesiz açıklamalar yaptılar. Anlaşılıyor ki yalan senaryolarıyla Sayın Başbakan'ı da etkilemişler."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 19:28:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turgut IP: 82.113.106.xxx Tarih : 30.04.2009 01:00:34

biz Adanaliyiz Türküz Elhammdullah Müslümaniz biz Akp li diliz...onlarin oyunlarina gelmeyiz...