5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Durak'tan esnafa müjde

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, yürürlüğe giren ilan-reklam vergi fiyatlarına yönelik uygulamanın, 1 ay erteleneceği müjdesini verdi.

Durak, “Aslında meslek oda başkanlarımız ilan-reklam vergisi fiyatların fazlalığından yakınmıyor. Esnafın ekonomik sıkıntısından kaynaklanan ödeme zorluğundan şikayet ediyor .Ben de konuyu belediye meclisimizde gündeme getireceğim ve uygulama 1 ay ertelenecek” dedi.

Konuyla ilgili Başkan Durak’ı makamında ziyaret eden Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş, Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, Adana Ticaret Borsası Başkanı Fethi Coşkuntuncel, ADSİAD Başkanı Süleyman Onatça ve ÇUGİAD Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Yiğit, esnafın ekonomik sıkıntısının göz önünde bulundurularak, ilan-reklam vergi fiyatlarının yeniden değerlendirilmesi talebinde bulundu. Meslek oda başkanları, “Fiyatlar çok yüksek değil, ancak esnafımızın ekonomik durumu ortada. Uygulamanın yeniden gözden geçirilmesini rica ediyoruz” dediler.

Meslek oda başkanlarının taleplerini dinleyen Başkan Durak, ilan-reklam vergi fiyatlarıyla ilgili uygulamanın yeniden tartışmaya açılması için konuyu Büyükşehir Belediye Meclisine getireceğini söyledi. Başkan Durak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Meslek oda başkanlarımızın talebi üzerine ilan-reklam vergisi konusunu bir kez daha oturarak burada tartıştık. Bu tartışma sonucunda aldığımız tavsiye kararı şöyle. Bu akşam yapılacak belediye meclisinde konuyu gündeme götüreceğim. Daha önce meclis kararıyla aldığımız bu uygulamayı ve ilan-reklam vergisi miktarlarını en az 1 ay erteleme kararını meclise sunacağım. Böylece hem belediyemizin, hem de halkımızın menfaatleri gözönüne alınacak. Meslek oda başkanlarımızın getirdiği teklifi biz olumlu kabul ediyoruz. Bu doğrultuda meclisimizin alacağı karar sonucuna göre uygulamayı 1 ay süreyle tartışmaya açıyoruz. Önümüzdeki ayın 13 veya 14’ünde kesin karar almak üzere, uygulamayı erteliyoruz”.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 09:23:21
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 14:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tayfun KANA IP: 62.248.89.xxx Tarih : 18.04.2005 12:34:54
Sayin Baskanimizin Adana halki icin yapmis oldugu calismalardan dolayi tebrik ediyorum.Fakat esnafin hali perisan esnafin halini bir tek esnaf biliyor ben 2 tane isyerimde olan tabelalari soktum!! takmayida dusunmuyorum piyasa cok kotu baskanimiz esnala gorussun sonrlarini dinlemesini rica ediyorum...