2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Durak'tan 'Kadınlar Günü' mesajı

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Kadınların dünyanın her yerinde, itidali, sevecenliği, hoşgörüyü şefkati ve barışı çağrıştırdığını belirten Durak, annelik içgüdüsünün kadınlara tüm bu güzel özellikleri kazandırdığını ifade etti.

Amerika'nın New York kentinde tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının düşük ücretlerini, çalışma saatlerini ve insanlık dışı koşulları protesto etmek için, 8 Mart 1857 yılında gerçekleştirdikleri grevin kabul edildiğini hatırlatan Başkan Durak, bu nedenle 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, 8 Mart’ı "Kadın Hakları ve Dünya Barışı Günü" olarak ilan etmesinin anlamlı olduğunu kaydetti.

Başkan Durak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:
"Dünyanın her tarafında kadının mutluluğu huzur ve barışın temin edilmesiyle mümkün olur. Eğer yeryüzünde savaşlar varsa, insanlar ölüyorsa, en büyük acıyı kadınlar çeker. Annelerin gözyaşı döktüğü ve savaşların hüküm sürdüğü bir dünyada, kadın mutluluğundan söz etmek mümkün değildir. Savaşlarda katledilenler, kadınların eşleri, sevgilileri, çocukları ya da babalarıdır. Haksız savaşlarda kurulan işkence tezgahlarında işlenen cinayetler, insanlık onurunun ayaklar altına alınmasıdır. İşte bu zulme naçar kalan kadınların acılarını dünyadaki bütün hemcinsleri yüreklerinde hissetmedikçe 8 Martları kalıplaşmış mesajlarla kutlamanın kayda değer hiçbir yanı yoktur. Bütün dünya kadınları, meydanlara sorunları, dertleri, kederleri ve acılarıyla değil, türküleriyle, coşkularıyla çıkmalıdır. Dünyayı güzellikler kurtaracaksa; bu noktada kadınların duygusallığı, sevecenliği ve hoşgörüsüne ihtiyaç vardır. Kalıcı ve adil bir barışın egemen olduğu dünya düzeninde, daha anlamlı 8 Martlar dileğiyle, bütün kadınlarımızı kutluyor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 11:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?