4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Durgunsu Kano Yarışları başladı

Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen Bahar Kupası Durgunsu Kano Yarışları Adana'da başladı.

Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki spor tesislerinde düzenlenen yarışların açılış töreninde konuşan Adana Valisi İlhan Atış, sporun önemine değinerek, "Bahar, su ve gençlik deyince içim kıpır kıpır oluyor. Bunlar birleşince de spor oluyor, orada bir enerji oluşuyor. Bu enerji ise ülkemizi daha yükseklere çıkarır. Keşke gücümüz yetse de Türkiye'deki 15 milyon genç sporla uğraşsa. O zaman ülkede bizi rahatsız eden hiçbir olayın olmadığını görürüz'' diye konuştu.

Vali Atış, ayrıca Seyhan Baraj Gölü'ne kurulması planlanan, ancak DSİ ile yaşanan bir takım anlaşmazlıklar nedeniyle kurulamayan uluslararası standartlardaki kürek ve kano parkuru ile ilgili olarak da, "Burada bir yarış parkuru yapılması planlanıyordu. Ama küçük aksaklıklar oluşmuş. Hiçbir engel yok. Bir engel olursa bile biz Valilik olarak kaldırdık. Başka ne diyeyim, bu iş bitsin artık, parkuru kurun. Küçük bürokratik engeller her konuda vardır, önemli olan onları aşmaktır. Bizim ilimizde bu konuda bir engel yoktur, varsa bile şu anda kaldırıldı. Lütfen şu işi bitirin" dedi.

Federasyonlarının faaliyet programı çerçevesinde ilk müsabakalarını Adana'da yaptıklarını belirten Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay ise, "Çünkü, Adana iklim ve su şartları açısından uluslararası standartlarda bir potansiyele sahip. Hedefimiz bu organizasyonları daha da ileri götürmek. Burada uluslararası organizasyonlar yapmak. Seyhan Baraj Gölü'nde uluslararası standartlarda kürek ve kano parkuru yapılırsa burayı uluslararası bir kano eğitim merkezi haline getirmek, aynı zamanda çok sayıda uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmak temel hedeflerimizden birisi" şeklinde konuştu.

2 gün sürecek olan yarışlara 8 ilden toplam 100 sporcunun katıldığı bildirildi

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 21:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?