5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

DYP'den 'Beyaz Bant' kampanyası

Doğru Yol Partisi (DYP) Adana İl İkinci Başkanı Mehmet İzlemek, yoksulluğu artırıcı politikalardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

DYP İl İkinci Başkanı Mehmet İzlemek, Birleşmiş Milletler'in (BM) dünyadaki yoksulluğu azaltmaya ve insani kalkınmaya dönük 2000 yılında açıkladığı "Bin Yıl Kalkınma Hedefi" çerçevesinde hükümetlere çağrı yaptığını, tüm dünyada da 2-3 Temmuz'da "Beyaz Bant" kampanyası başlatılacağını belirterek, DYP'nin buna "Yoksulluğu Tarihe Gömelim" kampanyası ile destek verdiğini bildirdi. Kadın partililerle birlikte bileklerine beyaz bant takarak kampanyayı duyuran Mehmet İzlemek, yaptığı açıklamada, dünyada ve Türkiye'de yoksulluğun giderek arttığını kaydetti. Türkiye'deki nüfusun ise yüzde 10'unun çok kötü şartlarda yaşadığını belirten İzlemek, hükümetin eğitim, sağlık, istihdam ve yatırımı için genel bütçeden ayırdığı payın sadece yüzde 7 seviyelerinde kalmasını eleştirdi.
Hükümetin yoksullukla mücadele konusunda politika üretmediğini savunan İzlemek, "Yoksulluğun giderilmesi ve 'Bin Yıl' hedefine ulaşılması için bu oranların ters yüz edilmesi gerekir. Yoksullukla mücadele için eğitim, sağlık, istihdam ve üretime dönük alanlarda milli gelirden ayrılan payın acilen artırılması şarttır" dedi.

Mehmet İzlemek, iktidara gelmeleri halinde temel politikalarının yoksulluk konusunda soluksuz bir mücadele ve çözüm üretmek olacağını sözlerine ekledi.

DYP'liler il binasındaki açıklamadan sonra caddelerde vatandaşlara beyaz bant dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 15:53:40
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 12:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?