4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'e-Banos' sistemi hizmete girdi

Adana Barosu'nda kısa adı "e-Banos" olan Elektronik Baro Nöbet Sistemi törenle hizmete girdi.

Baro içerisindeki Bilgi İşlem Odası’nda açılan ve önemli bir ekonomik tasarruf sağlayacak sistem; CMK uygulamalarında, kolluk kuvvetlerinden, adliye birimlerinden gelen mağdur, müşteki, şüpheli ve sanıklar için avukat taleplerinin elektronik ortamda karşılanması amacıyla oluşturuldu.

Açılış töreninde konuşan Baro Başkanı Av. Aziz Erbek, e-Banos’un çok önemli ve güzel bir sistem olduğunu belirterek, “Gelişen teknolojinin olanaklarını baromuza getirmiş olmaktan dolayı mutluyuz. Tüm meslektaşlarıma hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Daha sonra, Adliye Konferans Salonu’nda, sistemle ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi. Programın açılışında konuşan Adana Barosu Yönetim Kurulu üyesi ve CMK Komisyonu Koordinatörü Av. Osman Olcay, “Daha önce personelimiz tarafından tutulan nöbet sistemi ile talep geldiği taktirde o gün ki nöbetçi avukatların olduğu liste içerisinde sıradaki meslektaşlarımız aranıyordu. Göreve gelemeyip, mazeret bildiren avukatımızın isminin yan tarafına mazeretini yazmaktaydı. Bu işlemler iş yükünü ve masraflarımızın çoğalmasına neden oluyordu. Adana Barosu olarak projemizde uygulama çalışmalarının değişmesi ve maliyetimizin minimum düzeye indirgeyip, daha düzenli bir sisteme geçilmesi hedeflenmişti. e-Banos programı sayesinde, bu sağlanacaktır. Ayrıca, faturalarımızı da inanılmaz derecede aşağıya çekecek bir sistem. Daha önce CMK’ya aylık 4-5 milyar, telefon faturası geliyordu, şimdi 200-300 TL ortalama fatura gelecektir. Enerji kaynağı sayesinde ise elektrik kesilmesi halinde 12 saat program çalışacaktır görev dağılımı olacaktır” dedi.

CMK Komisyonu Başkanı Av. Erdinç Kardaşlar ile Adana Barosu Bilgi İşlem Uzmanı Durdu Bostancı da, programla ilgili uygulanması ve teknik konularda bilgi aktardı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 15:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?