4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ebe ve hemşirelere coşkulu kutlama

Adana'da kamu, üniversite ve özel hastanelerde görev yapan ebe ve hemşireler, ortaklaşa düzenledikleri etkinliklerde bir araya geldi.

Hemşireler ve Ebeler Haftası nedeniyle Atatürk Anıtına çelen koyarak saygı duruşunda bulunan ebe ve hemşirelerin ilk töreni Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Salonu’nda yapıldı.

Ebe Elif Yarar’ın öğrenciler adına, Balcalı Hastanesi Başhemşiresi Nuriye Kabukçu da tüm hemşireler adına bir konuşma yaptı. Akdeniz Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Buldukoğlu “Ebelik ve Hemşirelikte Meslektaşlık, Yıldıza Kement Atmak”, Sosyolog Selman Bucaklı da “Yaşamın Cebimde Bıraktıkları” konulu birer konferans verdi.
Kamu, üniversite ve özel Hastanelerde görev yapan başhemşireler Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik’i ziyaret etti.

Daha sonra hemşireler Vali İlhan Atış tarafından makamında kabul edildi. Vali İlhan Atış, ebe ve hemşireliğin çok kutsal bir meslek olduğunu, toplumda çok farklı bir yerde olduklarını ifade etti. Atış, Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik ile birlikte ebe ve hemşirelere Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetler Bölge Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (Hekimevi) öğle yemeği verdi.

Park Zirve’de baloda buluşan ebe ve hemşireler daha sonra da Ankara Beypazarı gezisine katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 12:28:13
Güncelleme :17 Mayıs 2009 Pazar 13:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?