1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Ebeler günü kutlanıyor

EBELER GÜNÜ KUTLANIYOR

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, doğumevi hastanelerinde kadınların normal doğum yapmalarını sağlamak için yeni projeler yürütüleceğini söyledi.

Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Ebeler Haftası nedeniyle, Ebeler Derneği Adana Temsilcisi Uzman Ebe Filiz Yarıcı Atış ve dernek yöneticileri Melike Öztürk ile Şule Gökyıldız’ı makamında kabul ederek bir süre görüştü.

Ebeler Derneği Adana Temsilcisi Uzman Ebe Filiz Yarıcı Atış, ebeler günü nedeniyle bu ziyareti yaptıklarını söyledi. Kadın ve yenidoğan sağlığını geliştirmeye yönelik ebelik uygulamalarının desteklenmesi gerektiğini belirten Atış,”Misyonumuz, profesyonel ebeliğin desteklenmesi ve güçlendirilmesi yoluyla; kadın, yenidoğan, aile ve toplum sağlığının koruması, yükseltilmesi ve iyileştirilmesidir” dedi.

Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, kamu, özel ve üniversite hastanelerinde görev yapan tüm ebelerin gününü kutladı. Kemik, ebeliğin kutsal bir görev olduğunu, kendisinin de bir ebe çocuğu olduğuna dikkat çekerek, “Ebeler, insan doğumunda çok önemli bir görev üstlenmektedir. Yenidoğan bebek ilk önce ebelerimizin ellerinde anne kucağı ile buluşuyor. Anne ile ilk teması onlar sağlıyor. Hastanelerimizde, normal doğumu teşvik etmek, bunu yaygınlaştırmak için ebelere de büyük sorumluluk ve görev düşüyor“ dedi.

Ebeler Derneği Adana Temsilcisi Uzman Ebe Filiz Yarıcı Atış, dernek olarak Adana Marsa Doğumevi’nde normal doğumları yaygınlaştırmak için yoğun çaba gösterdiklerini, bu konuda hazırladıkları projeye Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik’in de destek verdiğini kaydetti.

Uzman Ebe Atış, 13 Mayıs tarihinde Numune Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde “Ebelikte Güçbirliği Oluşturalım” konulu panel düzenlediklerini de kaydetti.

EBELER GÜNÜ KUTLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2011 Cuma 10:18:05
Güncelleme :6 Mayıs 2011 Cuma 12:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?