4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

EBK'den 7.2 milyon TL'lik ödenek

Et Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Adana'daki tesislerin teknolojisini yenilemek için 7.2 milyon TL'lik ödenek ayırdıklarını söyledi.

Ulubaş, Et Balık Kurumu'nun Adana Ticaret Borsası'nda yaptığı "Bilgilendirme Toplantısında" yaptığı konuşmada, Adana EBK'nın son kombinaları olduğundan kendileri için önem taşıdığını belirterek, "Bu nedenle revizyonu öne aldım. Adana tesislerimizin tüm teknolojisini yeniliyoruz. Bunun içinde 7.2 milyon TL ödenek ayırdık" dedi.
EBK'nın sosyal tesislerinin de yenileyip daha aktif olmasını sağlayacaklarını vurgulayan Ulubaş, "5 bin insan Et Balık Kurumu'ndan geçiniyor. 33 bin ton et satarsak zarar etmeyiz. Türkiye'de 800 bin ton et üretiliyor ve bunun 400 bini kayıt dışı. Biz bu rakamın 30 binini üretiyoruz ve fiyatı dengede tutuyoruz. Daha kaliteli et üretiminin yapılması daha kaliteli bir pazar oluşmasını sağlayacaktır" diye konuştu.

Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan da Et Balık Kurumu'nun Adana'ya yapacağı yatırım ve ayırdığı ödenek için Genel Müdür Bekir Ulubaş'a teşekkür etti. Çalışkan, "Adana için yapılan her olumlu katkı ve yatırımın yanında oluyoruz. EBK'nın yapacağı bu büyük yatırım gerçekten çok anlamlı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 14:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?