4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ece'ye Facebook'tan destek

PİTBUL'UN ISIRDIĞI ECE İÇİN FACEBOOK'TA OLUŞTURULAN GRUBA BİN KİŞİ ÜYE OLDU

Adana'da Pitbull cinsi bir köpeğin saldırısına uğrayan 9 yaşındaki Ece Erboğa için kuzeni tarafından sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta "İyileşeceksin Ece" isimli grup oluşturuldu. Pitbull köpeklerinin tehlikeli olduğuna dikkat çekilen siteye bir haftada yaklaşık bin kişi üye olarak Ece'nin iyileşmesi için destek verdi.

Yamaçlı Mahallesi 605. Sokak'ta 2 Kasım 2009 günü akşam evine giderken sokakta başıboş dolaşan Pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Ece Erboğa (9), 29 gündür Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü'nde tedavi görüyor.

Hayati tehlikeyi atlatan ve yüzünde iz kalmaması için büyük uğraş verilen Ece için kuzeni Suphi Erboğa da (40) sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta "İyileşeceksin Ece" isimli grup oluşturdu. Ece'nin moralinin yüksek tutulması ve Pitbull köpeklerinin ne kadar tehlikeli olduğuna dikkat çekilen siteye bir haftada yaklaşık bin kişi üye oldu. Siteye üye olan kişiler Ece'ye moral veren mailler atarken, Pitbull köpeğine de lanet yağdırdı. Bazıları sokaklarda sahipsiz dolaşan köpekler yerine onların sahiplerine

tasma takılması gerektiğini anlatan mailler gönderdi. Bazı üyeler ise Pitbul besleyenlere yetkililerin acil ceza vermesi ve köpeklerin toplatılması gerektiğini, Ece'nin Pitbul tarafından ısırılarak yüzünün felç olmasının vicdanları çok acıttığına yönelik mail attı. Ece için oluşturulan grupta Ece'yi hastanede ziyaret eden arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle birlikte olduğu fotoğraflara yer verildi. Ece'yi hiç tanımayan ve guruba üye olan bir kişi Ece'nin grupta bulunan fotoğraflarından oluşan bir klip yaptı.

Klibi izleyen Ece çok beğendiğini belirterek çok teşekkür etti.

Ece'nin kuzeni Erboğa, Pitbull cinsi köpeklerin ne kadar tehlikeli olduğuna dikkat çekmek için oluşturduğu gruba 1 haftada yaklaşık bin kişinin üye olduğunu belirterek, "İnsanlar Ece'nin Pitbull nedeniyle bu hale gelmesine çok üzüldü. Ve çok duyarlılık gösterdi. Kısa sürede üye sayımız bini buldu. Ece'yi tanıyan tanımayan herkes ona mail atıp moral vermek istiyor. Herkes Pitbullu ve onu besleyenleri lanetliyor" dedi.

Ece'nin görüş gününde kendi adına açılan grubu gösterdiğini anlatan Erboğa, "Ece maillerini okuyup çok mutlu oluyor. Özellikle kendisi için hazırlanan klibe çok sevindi. O en kısa zamanda iyileşecek" diye konuştu.

Hala hastanede tedavi gören Ece Erboğa ise kuzenine çok teşekkür ettiğini belirterek, "Kuzenim benim için Facebook'ta gurup oluşturmuş. Ona çok teşekkür ediyorum. Ve onu çok seviyorum. Gurubu buradan takip etmeye çalışıyorum. Maillerin çoğunu okudum. Arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bana hazırlanan klipte çok güzel olmuş. Onun için özellikle teşekkür ediyorum" dedi.

PİTBUL'UN ISIRDIĞI ECE İÇİN FACEBOOK'TA OLUŞTURULAN GRUBA BİN KİŞİ ÜYE OLDU
PİTBUL'UN ISIRDIĞI ECE İÇİN FACEBOOK'TA OLUŞTURULAN GRUBA BİN KİŞİ ÜYE OLDU
PİTBUL'UN ISIRDIĞI ECE İÇİN FACEBOOK'TA OLUŞTURULAN GRUBA BİN KİŞİ ÜYE OLDU
PİTBUL'UN ISIRDIĞI ECE İÇİN FACEBOOK'TA OLUŞTURULAN GRUBA BİN KİŞİ ÜYE OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 10:06:00
Güncelleme :1 Aralık 2009 Salı 10:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?