4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Egemen Bağış Adana'da

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti'nin, 7 yıldır Türkiye'de sessiz bir devrim gerçekleştirdiğini söyledi.

Bağış, partisinin büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkan adaylarının seçim çalışmalarına destek vermek üzere geldiği Adana'da, İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Bağış, hükümetin çalışmalarından bahsettiği konuşmasında, AK Parti'nin 7 yıldır Türkiye'de sessiz bir devrim gerçekleştirdiğini ifate etti.

Belediyeciliğin AK Parti'nin işi olduğunu savunan Bağış, "Belediyeciliği gerçekten çok iyi biliriz. AK Parti'nin doğuşu, ortaya çıkışı, milli iradenin AK Parti'yi kurmuş olmasındaki gerçeksebep, 1994 yılında genel başkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı aldıktan sonra gösterdiği performanstır. İstanbul'u Avrupa ve dünyaya yakışır bir kültür başkenti haline getirmemiş olsaydı, ne Pınarhisar'a gider hapis yatardı ne de AK Parti bugün bu noktaya gelirdi. Bu başarı birileri tarafından kabul edilemedi, çekilemedi ve onu Pınarhisar'a göndermeye, ders kitaplarındaki bir şiiri okuduğu için hapsetmeye kalktılar. Ama bu millet 'Bu şarkı burada bitmez' dedi. Bu millet onu Pınarhisar'a on binlerle götürdü, on binlerle de teslim aldı ve AK Parti'yi millet kurdu" dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, milletin iradesine her zaman saygı duyduklarını ve demokrasiye inandıklarını vurgulayarak, "Bu yüzden belediyecilik bizim işimiz. Yarın Mehmet Ali Bilici belediye başkanlığını aldığı zaman kendi başına çabalayan, kendi başına uğraşan bir başkan olmayacak. Arkasında kapı gibi duran bir Başbakan olacak, Başbakan'la diyalogu açık olan bir belediye başkanı olacak. Çünkü daha önce de bir belediye başkanımız vardı, ama maalesef her şeyi çok iyi bildiğini zannediyordu. Bir işi 20 yıl yaparsanız yeniliğe açık olmazsınız, bir işi uzun yıllar yaparsanız her şeyi bildiğinizi zannedersiniz, kör noktalarınız sabitlenmiş olur. Bir de eğer yaşınız almış başını gitmişse o zaman duyarlılıklarınız azalır, kavrayabilme kapasiteniz azalır. O zaman insanların yaşadıklarını anlatmaya çalıştıklarını anlayabilme imkanınız azalır. Maalesef biz geçtiğimiz 5 yılı Adana'da kayıp 5 yıl olarak görüyoruz. Ama önümüzdeki 5 yılı Adana'nın zirveye çıkacağı, doruğa çıkacağı, ak belediyecilikten hak
ettiği payı alabileceği bir dönem olarak görüyoruz" diye konuştu.

Basın toplantısının ardından Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici'nin seçim bürosunu ziyaret eden Bağış, burada yaptığı konuşmada da, 7 yıldır iktidarda olduklarını ve her alanda Türkiye'nin önünü açmaya devam ettiklerini kaydetti. Bağış, şunları söyledi:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hala sizin hizmetkarınız olmaktan gurur duyuyor. Hala gerek iç politikada gerekse dünyada adalet, sağlık ve eğitimde Türkiye'nin önünü açmaya devam ediyor."

Halk sayesinde her girdikleri seçimden bir öncekinden daha da güçlenerek çıktıklarını ifade eden Bağış, "Türkiye'nin birçok sorununu sizler sayesinde çözdük. Sizler 'muhtar bile olamaz' dedikleri bir insanı sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı yapmakla kalmadınız, dünyada herkesin yanlış olarak gördüğü, ama söyleyemediği gerçekleri söyleyebilen dünya vicdanının sesi haline getirdiniz. Dünyada kaç lider karşısındakine 'öldürmeyeceksin' dedikten yarım saat sonra, dediği kişi tarafından aranıp da 'size büyük saygı duyuyorum Başbakan' sözünü duymuştur. Bu sizlerin ortaya koyduğu kararlılığın sesidir, sizlerin ortaya koyduğu bilincin, çalışmanın eseridir. Sizden bu çalışmayı yine istiyoruz" dedi.

Bağış, daha sonra, Atatürk Caddesi ve Gazipaşa Bulvarı'nda esnafı ziyaret ederek, adaylarına destek istedi. Bağış, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özgümüş ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Adayı Aytaç Durak'ın seçim bürolarını da ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 16:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?