29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Eğitim-Bir-Sen'den Tevhide'ye destek

Eğitim-Bir-Sen Adana 2 Nolu Şube üyeleri, Kozan'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törende, ödülünü almak için çıktığı kürsüden başörtülü olduğu gerekçesiyle indirilen İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tevhide Kütük'ü ziyaret ederek, destek verdi.

Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında "Bir Öğretmen Olmalı" başlıklı eseriyle birinci olan ve ödülünü almak için çıktığı kürsüden başörtülü olduğu gerekçesiyle indirilen İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tevhide Kütük'e destek sürüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da telefonla arayarak destek verdiği Tevhide ile ailesini, Eğitim-Bir-Sen Adana 2 Nolu Şube üyeleri ziyaret etti. Tevhide, ziyaret sırasında birincilik ödülü aldığı kompozisyonunu okurken, sendika yöneticileri, Tevhide'ye çeyrek altın ile Anayasa kitapçığı hediye etti.

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Adana 2 Nolu Şube Başkanı Ali Uslu, sendika olarak aydınlık bir Türkiye hedeflediklerini belirterek, demokratikleşmeyi, fikir ve inanç hürriyetini çok önemsediklerini ifade etti. Geleceğin Türkiye'sinin fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller tarafından kurulacağını belirten Uslu, "Ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması için eğitim ve öğretimin önündeki tüm engel ve yasakların kaldırılması gerekmektedir. Haydi Kızlar Okula Kampanyası'nın amacına ulaşması için okula gelen öğrencilerimize tek tip kılık-kıyafet uygulamasından vazgeçilmeli. Ana sınıfından üniversiteye tüm eğitim kurumlarında özgürlük ortamı sağlanmalıdır. Anayasa, yasalar ve yönetmelikler insanların din, vicdan, mal, can ve namus güvenliğini sağlamak, adaleti tesis etmek için vardır. Anayasamızın 24. maddesi, 'Din ve vicdan hürriyetini', 27. maddesi 'Bilim ve sanat hürriyetini', 42. maddesi 'Eğitim ve öğrenim hakkını' güvence altına almıştır. Anayasamızın 24. maddesinin birinci paragrafında 'Kimse dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz' derken, Kozan ilçemizde resmi bir okulda öğrenci olan 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında birincilik kazanan ve inancı gereği başını örten kızımız inancından dolayı kınanıyor, suçlanıyor. Daha vahim olan ise 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' diyen Atatürk'ün vecizesi yok sayılıyor. Laiklik bilimin yerine konuluyor, tek yol gösterici olarak algılanıyor. Ödül töreni kıyafet balosu zannedilerek kızımızı kürsüden indirerek cezalandıranlar, bu davranışlarının Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün başörtülü annesi Zübeyde Hanım ve eşi Latife Hanım'a karşı yapılan bir saygısızlık olduğunu bilmelerini isteriz. Kompoziyon yarışmasında birincilik ödülü çok görülen kızımıza ödülünü Eğitim-Bir-Sen olarak biz veriyoruz. Buradan sesleniyoruz; ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yolunda başarı elde etmiş ve edecek her vatandaşımızın yanında yer alacağız. Bizler ülkemizi ve insanımızı seviyoruz. Atatürk'ün 'Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' veciz sözünü hatırlatır ve bu eser ve müessirine saygıda kusur eden anlayışın ve Tevhide'lerin hüzünlerinin son bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ziyarete, Adana 2. Nolu Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Kozan İlçe Temsilcisi Gazi Keleş ve yönetim kurulu üyeleri, İmamoğlu, Saimbeyli ve Ceyhan Teşkilatı üyeleri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 18:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Remzi CANGÜVEN IP: 88.228.239.xxx Tarih : 2.12.2007 11:03:29

TEVHİDE KÜTÜK İSİMLİ KÜÇÜK KIZIMIZIN ANNESİNE VE BABASINA HADDİM OLMADAN SESLENME İHTİYACI DUYDUM.İNSANLARIN İNANÇLARINA SAYGILI BİR KİŞİLİĞE SAHİPİM.ANCAK SİZİN GİBİ, TEMİZ VE SAF İNSANLARIN BAŞKALARI TARAFINDAN SÖMÜRÜLMESİNDEN VE KULLANILMALARINDAN RAHATSIZLIK DUYDUM.ÇÜNKÜ SİZLERİ GÜNDEMDE TUTAN VE DESTEKLİYOR GİBİ GÖZÜKENLERİN SİZLER GİBİ DÜŞÜNMEDİKLERİNE,KENDİLERİNE GÖRE HESAPLARI OLDUKLARINA İNANCIM TAMDIR.GEÇMİŞTE BU TÜR OLAYLARIN BENZERLERİ YAŞANDI VE KULLANILAN İNSANLAR MAĞDURİYET YAŞADILAR.DEVLETİN KURALLARINI UYGULAMAK ZORUNDA OLAN KAMU GÖREVLİLERİNİ SİZLER KULLANILARAK DÜŞMANMIŞ GİBİ TOPLUMA EMPOZE EDİLİYORLAR VE BU DAVRANIŞLARA ALET OLUYORSUNUZ VE EDİLİYORSUNUZ.BU ÇOK ACI BİR ŞEY.SİYASİ İKTİDARLAR GEÇİCİDİR.ANCAK;DEVLET KALICIDIR.SAYIN CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL CUMHURBAŞKANI OLMADAN ÖNCE,ASKERİ ŞURA TOPLANTISINDA Kİ ALINAN KARARLARA İHRAÇ EDİLEN ŞERİAT YANLISI OLARAK İFADE EDİLEN,ASKERLERLE İLGİLİ KARARLARA MUHALEFET ŞERH'İ KOYARDI VE CUMHURBAŞKANI OLDUKTAN SONRA ASKERİ ŞURA KARARLARINI ONAYLADI.ŞİMDİ BU ŞEKİLDE UYGULAMA,ÇELİŞKİ Mİ? DEĞİL.ÇÜNKÜ SORUMLULUK,CİDDİYET FARKLILIĞI GEREKTİRİR.SAYGILARIMLA