29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Eğitim seferberliği başlatıldı

Adana'da "Çocuk Dostu Okul" seçilen Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu'nun yönetici ve öğretmenleri ile mahalle muhtarı, imam ve doktordan oluşan 170 kişilik ekip, çocuklarını okula göndermeyen ailelerin evlerini tek tek gezip ikna etmek için çalışma başlattı.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Adana'ya göç ederek Gülbahçesi Mahallesi'ne yerleşen ailelerin çocuklarını okula göndermeleri için Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Bahri Bahadır'ın önderliğinde çalışma başlatıldı.

 
Okul yöneticileri, öğretmenler, Gülbahçesi Mahalle Muhtarı Mehmet Erdoğan, İmam Mustafa Avşaroğlu ve Sağlık Ocağı Doktoru İflah Kuvvetli'den oluşan 170 kişilik ekip, mahalledeki evleri tek tek gezerek okula gitmeyen çocukları tespit ediyor.Okul Müdürü Bahri Bahadır, 2005 yılından bu yana 10 bin 80 hanenin 2 kere tarandığını ve bu tarama sonucunda 72'si erkek 373'ü kız toplam 445 çocuğun okula kazandırıldığını hatırlatarak, "Mahallede 10 Haziran'dan itibaren tekrar bir tarama başlattık. Bu tarama sonucunda okula gitmeyen çocuk kalmayacak. Amacımız çocukları okula kazandırarak onların geleceğini değiştirmek" dedi.


Bahadır, taramayı mahallenin doktoru, muhtarı ve imamıyla yapmalarının sebebini ise aileler çocuklarını sadece maddi nedenlerden dolayı göndermediğini geleneksel nedenlerde dolayı da okula gönderilmeyen çocukların olduğunu bu nedenle taramayı bu kadar geniş toplulukla yaptıklarını söyledi. Bahadır, "Bazı aileler hala kız çocuğunun okula gönderilmesini günah biliyor. İmam bu konuda aileleri ikna ediyor. Doktor ise tarama yaparken maddi imkansızlık nedeniyle doktora gidemeyen aileleri tespit edip onlara yardımcı oluyor" diye konuştu.


İmamı Mustafa Avşaroğlu ise mahallenin dini kurallara ve geleneksel yapıya çok bağlı olmasından dolayı zorluk yaşandığını ancak vatandaşlara gerekli ve doğru bilgiyi verdikten sonra sonuç alındığını söyleyerek, "Yapılan çalışmalardan sonra aileler çocuklarını okula göndermeye başladı. İnşallah mahalledeki her çocuk okula gidecek" diye konuştu.

 
Mahalle sakinleri ise maddi imkansızlık nedeniyle çocuklarını okula gönderemediklerini belirterek, "Çocuklarımız birazcık büyüdüğü zaman tarlaya çalışmaya gitmek zorunda. Bu nedenle okula ya başlamıyor ya da bırakmak zorunda kalıyor. Ama biz onların okumasını istiyoruz. Bizim gibi cahil kalmasını istemiyoruz" dedi.

 
Gülbahçesi Mahallesi'ndeki 10 bin 100 hanenin 3 kez taranacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 10:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?