3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Eğitim yardımında izdiham yaşandı

Adana'da, Şartlı Nakit Transferi kapsamında yapılan en az 18 YTL'lik eğitim yardımını alabilmek için banka önünde sıraya giren kadınlar ile çocukları ezilme tehlikesi geçirdi. Kadınlardan biri izdiham sırasında baygınlık geçirdi.

Kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca 2 ayda bir öğrenci başına ödenen eğitim yardımı, Ziraat Bankası önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Ziraat Bankası Kuruköprü Şubesi önünde sabahın ilk saatlerinden itibaren çocuklarıyla birlikte sıraya giren kadınlar, eğitim yardımını alabilmek için ezilme tehlikesi geçirdi.

Adana'da hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu nemin ise yüzde 70'e ulaştığı bir günde saatlerce kuyrukta bekleyen kadınlar isyan etti. Bir kadın sırada
beklerken aşırı sıcak nedeniyle baygınlık geçirdi. Kadınlar bankanın kapısının açılmasıyla birlikte içeri girmek için hücum edince bankanın önündeki banket kırıldı, bu sırada çocuklar da ezilme tehlikesi geçirdi. Aralarında hamile olanların da bulunduğu Kadınlar içeri girip eğitim yardımı alabilmek için adeta birbirini ezdi.

uyrukta bekleyen kadınlar, çocuklarını bırakacak kimseleri olmadığı için yanlarında getirmek zorunda kaldıklarını söyleyerek, "Maddi imkanımız yok 18 YTL için sabahın ilk saatlerinden itibaren burada bekliyoruz. Sıcakta beklemek çok zor oluyor ama beklemek zorundayız" dedi.

Bankadan ailelere ilköğretim öğrencisi erkek çocuk için 18 YTL, kız çocuk için 22 YTL, ortaöğretimde okuyan erkek öğrenci için 28 YTL, kız öğrenci için ise 39 YTL ödeme yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 10:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?