2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Eğitimciler alanlara çıktı

Adana'da, Eğitim-Sen öncülüğünde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen mitingde, "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı" protesto edildi.

Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve öğrenciler, polisin yaptığı üst aramasından sonra alana alındı. Yürüyüş, Mersin'in Tarsus ilçesinden Adana'ya gelmeye hazırlanan Eğitim-Sen üyelerinin bindikleri otobüsün kaza yapması sonucu yaklaşık 1 saat gecikmeli olarak başladı. Yürüyüşün yapılacağı alanın çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri ise dikkat çekti. Alanda toplanan grup, ellerindeki pankartlarla çeşitli sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

Uğur Mumcu Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından burada basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, "Emeklilik ve sağlıkta bizlere bu yasayı dayatanlar, güvencesizliği bir kural haline getirmeye çalışıyorlar" dedi.

Boğa, önümüzdeki dönemde bu yasadan sonra Kamu Yönetimi Kanunu, devlet personel rejimi, istihdam paketi, bölgesel asgari ücret, kiralık işçilik, kamu hastane birlikleri yasalarının bir paket halinde getirileceğini savundu. Tüm bu yasaların mutabakat havası verilerek geçirilmeye çalışılacağını ileri süren Boğa, diğer sendikalara şu sözlerle yüklendi:

"Böylesine tarihsel bir süreçte, Türk-İş, Hak-İş, Kamu-Sen ve Memur-Sen gibi sendika ve emek örgütü yöneticileri, emekçileri kristal saraylarından izlemeye devam ediyorlar. Gerçekler çok açıktır ve SSGSS ile Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen ve Kamu-Sen üyesi işçilerin ve emekçilerin de hakları gasp edilmektedir ama bu sendikalar, bağlı şubelerin çoğunda başkanlarını izlemektedirler. Dolayısıyla yukarıda parçalanan Emek Platformu, iş yerlerinde, sanayi havzalarında, hizmet birimlerinde, ilçelerde ve illerde, emek mücadelesinin daha alt kademelerinde yeniden kurulmalıdır."

Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ali Berberoğlu ise, "Sözleşmeli geçici çalıştırmaya, eğitimciler arasında ayrımcılık oluşturan ücret düzenlemelerine, baskıcı, anti-demokratik uygulamalara hayır demek için alanlardayız" diye konuştu.
Özgürlükçü, demokratik anayasa, yasaksız siyaset hakkı ve çalışma yaşamının demokratikleşmesi için alanlarda olduklarını belirten Berberoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bugün dünyanın birçok bölgesinde emekçilerin ve emek örgütlerinin geleceğini tehdit eden, emekçi sınıfların kazanılmış haklarını ellerinden alan fiili uygulamalar ve yasal düzenlemelerin birbiri ardına gündeme getirildiği zorlu bir tarihsel dönem yaşanıyor. Emperyalist-kapitalist sistemin tüm dünya çapında yarattığı açlık, yoksulluk, sefalet, savaşlar ve işgaller, derinleşen cinsiyet eşitsizliği, yaşanan çocuk ölümleri ve ekolojik yıkımlar, karşı karşıya olduğumuz tehdidin ne kadar ciddi ve büyük olduğunu göstermektedir."

Mitinge; Eğitim-Sen'in çeşitli illerden gelen üyeleri ile birlikte DİSK, KESK, TMMOB, Adana Tabip Odası, İHD, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Tuncelililer Derneği, Hacı Bektaş Veli Derneği, ÖDP, BDSP, Tekstil-Sen, Halkevleri, CHP, EMEP, TKP, SDP ve TÖP de destek verdi. Miting, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi.

...
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 17:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?