3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı

Adana'da, Başkent Üniversitesi tarafından "Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı" düzenlendi.

Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurum, Başkent Okulları'nda, Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 6'sı düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, bilimi ön planda tuttuğumuzda bu ülkenin başarılı olacağını söyledi.

Kurum, eğitimin önemine dikkat çekerek, öğrencilerin yaşayarak öğrenme yöntemini uyguladıkları sürece başarılı olacaklarını, bu yöntemin daha etkili olduğunu belirterek, "Araştırmalara göre yaşayarak öğrenme yöntemi ile eğitim alan bir öğrencinin yüzde 85 öğrenme başarısı elde ettiği ortaya çıkmıştır. Bugünün çağdaş eğitim modeli olan bu tekniği üniversitemizin tüm kademesinde uyguluyoruz. Bu yöntemle öğrenci çalışmayı, araştırmayı, araç-gereç kullanmayı, tartışmayı, saygıyı öğreniyor. Bu eğitim sürecinden geleceğimiz olan gençleri geçirmezsek bazı toplumlarda olduğu gibi sizin yerinize konuşan, sizin yerinize seçim yapan topluluklar haline geliriz'' dedi.

Kurum, eğitimde bilimin önemli bir yere sahip olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bilimi ön planda tuttuğumuzda bu ülkenin başarılı olmaması mümkün değil. Dünyada başarılı ülkeler bilim ışığıyla hedeflerine ulaşmıştır. Bilim ışığı yolunuzu aydınlatsın."

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkabilmenin çabasında olduklarını, dünyanın sürekli geliştiğini ve teknolojiye ihtiyacın hızla arttığını ifade etti.

Büyükfırat, eğitimin bir ülke için olmazsa olmazlar arasında yer aldığını belirterek, bilişim teknolojilerinin kullanılmasının önemine vurgu yaptı. Günümüzde bilişim teknolojilerinin en iyi şekilde kullanılması gerektiğini anlatan Büyükfırat, şöyle devam etti:

"Çağımızda bilişim teknolojilerine ayak uydurmayan her kesim tarihin derinliklerine gömülmek zorundadır. Biz tarihin derinliklerine gömülecek değil, gelecekte dünyanın yıldızı olacak bir ülkeyiz. Bu hedefe ulaşmada bize yardımcı olacak gençlerimizden eminim. Türkiye yakın gelecekte dünyanın yıldızı olacak. Çok kısa sürede bu hedefe ulaşacağız. Cumhuriyetimizi yaşatacak ve yükseltecek olan gençlerdir. Bu gençleri yetiştiren öğretmenlere de büyük görev düşüyor. Öğretmenlerimiz, 21. yüzyılın becerilerini uygulayan, analiz yapan, seçen, eleştiren, sorgulayan gençler yetiştirmelisiniz."

Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Mirasyedioğlu, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, fakülte olarak ülkenin ihtiyacı olan gençleri yetiştirme çabasında olduklarını söyledi.

Eğitim ve öğretim kültürünün gelişmesi için bu çalıştayı düzenlediklerini anlatan Mirasyedioğlu, 2 gün sürecek etkinlikte eğitimde yeni yaklaşımların anlatılacağını kaydetti.

Adana Başkent Okulları'nda düzenlenen etkinliğe çok sayıda eğitimci ve davetli katıldı.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 15:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?