4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Eğitime 75 milyon TL para aktarıldı

Adana Valisi İlhan Atış, göreve geldiği günden bugüne 60 okul yapılarak eğitime 75 milyon TL harcadıklarını belirterek, "Amacımız çocukların 25 kişilik dersliklerde eğitim almasıdır" dedi.

Vali Atış, yaptığı açıklamada, Adana Valiliği'nde göreve başladığı 16 Mart 2007 yılından itibaren eğitimde devam eden projelere hız verdiğini söyledi. Atış, kendisinden önce görevde bulunan valilerinde eğitime çok büyük katkıları olduğunu hatırlatarak, kendi döneminde bu yatırımlara biraz daha hız verdiklerini ifade etti.

Atış, yaklaşık 2 yılda 60 okul yaptırarak eğitime 75 milyon TL para aktardıklarını vurgulayarak, "Eğitim bir ülke için çok önemli. Biz bunun bilincinde hareket ederek eğitim seviyesinin artmasını ve fizik şartların iyileştirilmesine çaba harcıyoruz. Bizimle birlikte hayırsever işadamları da eğitimde seviyenin arması için bize yardımcı oluyor" diye konuştu.

Eğitime yapılan yatırımdaki en büyük amacın 25 kişilik derslikler olduğuna dikkat çeken Atış şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın daha az kişiyle eğitim görmesi için daha fazla okula ihtiyacımız var. Bunu yapmak içinde gece-gündüz tüm birimlerimiz ve hayırsever işadamlarının desteğiyle çalışmalarımız sürüyor. Şuan 39 olan derslikteki öğrenci sayısını daha aşağıya çekmeliyiz. Ancak bazı bölgelerde 25 öğrenci sayısını yakalamış durumdayız. Bu 39 şu anki ortalama rakam."

Ortaöğretim ve ilköğretimden çok anaokuluna yani okul öncesi eğitime önem verdiklerini söyleyen Atış, "Adana'da geçen yıl yüzde 21 olan anaokulu okullaşma oranını, yüzde 29'a çıkardık. Bu rakamı Adana'da yüzde 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Çünkü okul öncesi eğitim ne kadar güçlü olursa çocuğun ileri dönemdeki eğitimi daha iyi olur. İyi bir gelecek isteyen çocukların mutlaka okun öncesi eğitimi alması lazım" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 18:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?