4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Eğitime hayırsever desteği

Adana'da Nurten Yetimoğlu Anadolu Bilgisayar Teknik Meslek Lisesi hayırsever işadamları tarafından yaptırılan fizik, kimya, labaratuavar, tiyatro ve toplantı salonunun açılışı yapıldı.

Merkez Çukurova ilçesinde bulunan Nurten Yetimoğlu Anadolu Bilgisayar Teknik Meslek Lisesi'ne 9 Ocak 2007 yılında Bağdat'ta düşen uçakta hayatını kaybeden Kulak İnşaat A.Ş. Genel Müdürü İsmail Kulak anısına ağabeyi Tarkan Kulak tiyatro salonu yaptırdı. Kulak'ın yanı sıra hayırsever işadamı Nuri Çomu laboratuar, Galip Yılmaz ise toplantı salonu yaptırdı.

Okul yönetimi uçak kazasında hayatını kaybeden İsmail Kulak'ın bir fotoğrafını asarak altına, "İsmail Kulak anısına yaptırılmıştır" yazdırdı. Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat yaptığı konuşmada, hayırseverlerin okul yaptırarak ve yapılan okulların ihtiyaçlarını gidererek isimlerini ölümsüzleştirdiğini söyledi.
Bir uçak kazasında hayatını kaybeden İsmail Kulak'ın ağabeyi Tarkan Kulak'ında kardeşinin ismini ölümsüzleştirdiğini belirten Büyükfırat, "İsmail Kulak'ın bedeni toprak oldu. Ancak onun ruhu şuan aramızda bunu hissediyorum. Kulak şimdi bizi izleyip ağabeyini eğitime destek olduğu için kutluyordur" dedi.

Hayırsever iş adamalarıyla birlikte çocukların ve gençlerin muasır medeniyet seviyesini yakalayacağını ifade eden Büyükfırat, onların daha iyi ortamda ders görmesi, daha iyi bir gelecek kazanmasını sağlayacağını söyledi.

Konuşmanın ardından hayırsever iş adamalarını plaket verildi. Plaket töreninin ardından Adana Vali Yardımcısı Erdem Kıyak, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Çukurova İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Sapmaz tiyatro salonu, laboratuar ve toplantı salonunun açılışını gerçekleştirdi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 17:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?