3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Eğlence sektörü dernek kurdu

Adana'da bar, restoran, kafe, türkü evi, disko kulüpleri, düğün salonu, birahaneler, internet kafeler Çukurova Eğlence Yerleri Derneği (ÇEYDER) çatısı altında örgütlendi.

ÇEYDER Yönetim Kurulu Başkanı Murşit Pur, düzenlediği basın toplantısında, suç potansiyeli olan işletmeler olarak görüldüklerini ve bu önyargının değişmesi için bir araya geldiklerini söyledi.

Bir talebe yönelik karşılık alınabilmesi için örgütlü ve kararlı birliktelik gerektiğini ifade eden Pur, "Ağır vergi yükümlülüğü ve defterdarlık denetimleri altında çalışıyoruz. En yoğun iş günümüz cumartesileri kasamızın başında biz işletmeciler taciz edilerek çalışmak zorunda bırakılıyoruz. Cumartesi kazancını tüm yıla yayarak matrah artırımı yapılması bizim adımıza büyük bir handikap. Polis ve asayiş denetimleri potansiyel suçlu anlayışı ile her an yanıbaşımızda mevcut. Alkol denetimine kesinlikle karşı değiliz ancak işletmemizin kapısında denetim yapılması doğru değil" dedi.

Eğlence vergisinin büyük oranda arttığını belirten Pur, daha önce günlük 200 YTL olan eğlence vergisinin şu anda bin 500 YTL'ye yükseldiğini, 8 bin 500 YTL'ye yükselmesi için de çalışma başlatıldığını açıkladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin eğlence vergisi almadığını vurgulayan Pur, "Sorunlarımıza çare bulmak için İstanbul'da BEYDER, Karadeniz'de KEYDER, Alanya'da ALEMDER, İzmir'de İZEYDER, Adana'da ÇEYDER olarak faaliyete geçtik. Adana'da ATO ve Kebapçılar Odası'nın üyesiyiz ama şimdiye kadar bu kurumlar hiçbir sorunumuzu halletmemiş ve çözümüne katkı sunmamıştır. ÇEYDER olarak bu kurumlarımızı sorunlarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 12:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?