2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ehliyetsiz sürücüye 4 yıl hapis

Adana'da, ücretsiz yüzme havuzuna girmek için sıra bekleyen ilköğretim öğrencisine çarparak, duvara sıkışıp ölmesine neden olan kamyonetin ehliyetsiz sürücüsü ilk duruşmasında 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşmada tutuklu sanık Burhan Y. (30) hazır bulundu. "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan 6 yıla kadar hapsi istenen, sürücü kursuna devam ettiği ve henüz ehliyet almadığı belirtilen Burhan Y., kazanın sokağın dar olması nedeniyle meydana geldiğini belirterek, "Sokağa döndüğümde öleni fark etmedim. Ses duyunca durdum. Duvara sıkışmış olan yaralıyı alıp hastaneye götürdüm. Öldüğünü öğrenince çok üzüldüm. Pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Burhan Y.'yi "ölüme neden olmak" suçundan 5 yıl hapse mahkum etti. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezasını 4 yıl 2 ay hapis cezasına indirdi.

24 Ağustos 2008 tarihinde meydana gelen kazada, Demetevler Mahallesi'ndeki yüzme havuzuna girmek için duvar kenarında bekleyen Sadıka Sabancı İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Volkan Gür, mobilyacı Burhan Y.'nin kullandığı 33 V 4905 plakalı kamyonetin sokağa girmesi sonucu, araçla duvar arasında sıkışarak hayatını kaybetmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 15:26:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semih mutluer IP: 89.252.147.xxx Tarih : 9.10.2008 16:35:18

bunun 4 yıl 2 ay hapis yemesi az ehliyetsiz araç kullanmak ve alkollu araç kullanmak nedense bizim ülkemizde çok yaygın kendi milletimizi azaltıyoruz türk milletine zarar veriyoruz ama bunu düşünen yok ........