5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Eken: Amaçları beni yıpratmak

Endüstri Holding’in yağmalanmasıyla ilgili açılan soruşturmanın sanıklarından emekli yarbay Korkut Eken, Adana’da Cumhuriyet Savcısı’na ifade verdi.

Merkezi Konya’da bulunan Endüstri Holding’in yağmalanması, bazı iştiraklerinin bir çete tarafından ucuza kapatılmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, çetenin lider yardımcılarıyla hareket ettiği ve ihalelerle ilgili telefon konuşmaları yaptığı gerekçesiyle Endüstri Holding soruşturmasının sanığı olan emekli yarbay Korkut Eken, Ankara’dan özel aracıyla Adana’ya geldi. Eken, avukatı İlkbal Şakiroğlu ile birlikte Adana Cumhuriyet Savcısı Veli Dalgalı’ya, hakkındaki iddialarla ilgili yaklaşık 1 saat ifade verdi.

Eken, savcılıktan çıkışta İHA muhabirine yaptığı açıklamada Endüstri Holding’in eski ve yeni yöneticilerini tanımadığını belirterek, "Sadece sanıklardan arkadaşım olan Fuat Bekir Duyanoğlu ile görüşüyorum. Beni en çok üzen aylık kazancından damla damla biriktiren insanların gelirlerini hortumlayan insanlarla, hortumcularla sanık durumuna düşmemdir. Suç unsuru olan sadece telefon dinlemeleridir. Telefon dinlemelerinin başındaki şahısları da amaçlarını da biliyorum. Geçmişte Sedat Peker ile ilgili de hiç bir alakam yok iken telefon konuşmasını sızdırdılar. Şehit anaları, gazilerin gönlünde sembol olmuş bir ismim var. Onu yıpratmaya çalışıyorlar. Amaçlarını da anlamıyorum. Ezilenlerin yanında olduğumu bilmelerini isterim" diye konuştu.

Bu arada, adliyede bulunan bir grup ise, "Baba senden toplum olarak gurur duyuyoruz" diyerek sevgi gösterisinde bulundu.

Fezlekede sanık konumunda bulunan Korkut Eken’in Kürşat Yılmaz’ın yaptığı suç örgütünün lider yardımcıları olan Fuat Bekir Duyanoğlu ve Mahmut Tuna ile sık sık telefon konuşması yaptığı ihale konularını konuştuğu ileri sürülmüştü. En az 40 sanıklı 18 bin sayfalı davayla ilgili soruşturmanın halen sürdürüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 12:50:42
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 14:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?