4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Eken Adana 1'incisi oldu

Ekinfen Dershanesi öğrencisi Hatice Nur Eken, Sınıf Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Adana 1'incisi ve Türkiye 3'üncüsü oldu.


Ekinfen Dershanesi öğrencisi Hatice Nur Eken 2009 Yılı 8. Sınıf Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 100 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Adana 1'incisi, Türkiye 3'üncüsü oldu.
Bir süre önce Türkiye genelinde yapılan Özel Okullar Sınavı'nda da Adana'dan ve Ekinfen'den çıkan 3 Türkiye 1'incisi arasına giren Hatice Nur Eken, SBS'deki başarısının önemini bildiğini söyledi. Başarısını planlı ve programlı çalışma ile, Ekinfen'in çağdaş ve disiplinli eğitim sistemine bağlayan Hatice Nur Eken, "Planlı ve programlı çalışıldığı sürece, kendinizi sosyal hayattan da soyutlamanız gerekmiyor. Önümüzdeki süreç ne getirir bilemem ama genetik mühendisliği eğitimi almayı istiyorum" dedi.


Ekinfen Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Ferdane Bayıldıran da öğrencinin 8'inci sınıf SBS'de aldığı sonucun, üniversite sınavındaki başarısını bir anlamda garantileme sonucu olduğunu belirtti.


Fen ve Anadolu liselerine girecek öğrencilerin belirlenmesi amacıyla yapılan SBS'de başarılı olan öğrencinin üniversite sınavında istediği okulun, istediği bölümüne gireceğini kaydeden Bayıldıran, "Bu sınav çok önemli. Bir bakıma üniversiteyi bu yaşta garantileme sınavı" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 10:30:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?