1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Ekmeğe zam, kuyruğu azaltmadı

BELEDİYE EKMEĞİNE ZAM, KUYRUĞU AZALTMADI

Adana Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 300 gramlık ekmeği 70 kuruşa çıkarması sonrasında Adana Büyükşehir Belediyesi'nin de 300 gram ekmeğin fiyatını 30 kuruştan 40 kuruşa yükseltmesine rağmen belediye ekmek büfeleri önündeki kuyruklar her geçen gün artıyor.

Adana Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, yaklaşık 3 ay önce 50 kilogramlık bir torba unun fiyatının 45,5 liraya yükselmesi nedeniyle 300 gramlık ekmeğin fiyatını 50 kuruştan 70 kuruşa yükseltmişti. Adana Büyükşehir Belediyesi ise 4 ekmek fırını ile kentin her köşesinde açtığı ekmek büfeleriyle dar gelirli vatandaşlara ucuz ekmek hizmetine devam ederek 300 gramlık ekmeği 30 kuruştan satmaya devam etmişti. Ancak belediye son aldığı kararla aynı gramajda tuttuğu ekmeğin fiyatına 10 kuruş zam yaparak

fiyatı 40 kuruşa yükseltti. Belediyenin ekmek fiyatlarına 10 kuruşluk zam yapmasına rağmen ekmek büfelerinin önünde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü. Vatandaşlar özellikle öğle vakitlerinde büfelerin önünde uzun kuyruklar oluşturmaya devam ettiler. Büfenin önünde yaklaşık 50 kişilik bir kuyruk oluşması dikkat çekti.

Kuyruğa girerek ekmek almaya başlayan vatandaşlar, "Bakkalda ekmek 70 kuruş oldu artık oradan satın alamıyoruz. Burada ekmeğe 10 kuruş zam geldi ama yine de buradan almaya devam ediyoruz. Çünkü aynı ekmek burada sadece 40 kuruş. Ancak büfelerin önünde çok kuyruk olduğu için saatlerce beklemek zorunda kalıyoruz. Ama beklemeye mecburuz çünkü günde en az 10 tane ekmek alıyoruz" dediler.

Bazı yaşlı vatandaşların kuyrukta beklerken zorluk çektiği gözlendi.

Büyükşehir belediyesine ait 4 ekmek fabrikasının bulunduğu, bu fabrikalardan 2 tanesinin faal olduğu, günlük 210 bin ekmeğin üretildiği, 190 noktaya kurulan ekmek büfeleriyle halka hizmet verildiği bildirildi.

BELEDİYE EKMEĞİNE ZAM, KUYRUĞU AZALTMADI
BELEDİYE EKMEĞİNE ZAM, KUYRUĞU AZALTMADI
BELEDİYE EKMEĞİNE ZAM, KUYRUĞU AZALTMADI
BELEDİYE EKMEĞİNE ZAM, KUYRUĞU AZALTMADI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2011 Çarşamba 09:52:01
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 11:18:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?